Hlavní obsah

Choupenitch bere v Tokiu šesté místo. Na začátek sezony dobrý výsledek, tvrdí

Znovu to necinklo, přesto nebyl zklamaný. Český fleretista Alex Choupenitch skončil na turnaji Světového poháru v Tokiu na 6. místě. Ve čtvrtfinále prohrál s Francouzem Pautym, se kterým šermuje v jednom týmu v Lize mistrů. "Na začátek sezony dobrý výsledek, hlavně jsem spokojený se šermem, který jsem předváděl," říká bronzový medailista z loňských olympijských her z Japonska.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíř Alex Choupenitch s trenérem Andreou Borellou.

Článek

Choupenitch přiletěl do Tokia po sérii kempů v Anglii a Itálii v dobrém rozpoložení, což ukázal v úvodních duelech. Nejdříve si poradil s Korejcem Taegyu Haem 15:5 a poté mu během zápasu vzdal Michal Siess z Polska. "Proti Korejci jsem šermoval velmi dobře z obrany a opravdu jsem byl spokojený. Polák Siess vzdal, když jsem vyhrával 10:2," hodnotí Choupenitch, jak se dostal mezi nejlepších šestnáct fleretistů turnaje.

O postup mezi nejlepších osm narazil osmadvacetiletý rodák z Brna na bronzového šermíře z letošního mistrovství světa Nicka Itkina. "Dokázal jsem ho porazit 15:12, což byl pro mě emocionálně náročný zápas proti soupeři z elitní desítky."

Následně Choupenitch nestačil na týmového kolegu Maxima Pautyho z Francie, se kterým nastupuje v jednom týmu na turnajích v rámci Ligy mistrů, kterou letos společně vyhráli. "Zápas byl velmi vyrovnaný, tahali jsme se až do konce. Vedl jsem sice 13:12, ale v závěru Maxime šermoval lépe, měl svůj den. Vždyť skončil na druhém místě," říká Choupenitch.

"Samozřejmě mě trochu mrzí, že jsem skončil těsně od medaile, ale šesté místo na začátku sezony beru. Mám za sebou velmi náročný měsíc, hodně cestování a tréninků, takže se těším domů, abych si trochu odpočinul," dodává český reprezentant.

Reklama

Související témata: