Hlavní obsah

Bronzový olympijský hrdina Choupenitch se vrací do Tokia. Těším se na šerm před fanoušky, hlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepšího českého šermíře Alexe Choupenitche čeká v sobotu finálový den turnaje Světového poháru v Tokiu, kde minulý rok vybojoval pro Česko bronzovou olympijskou medaili. "Během olympiády jsme nemohli ani vyjít ven, takže si to tady tentokrát užívám. Máme možnost chodit na super jídla. Jezdíme městskou hromadnou dopravou, což je ve špičce velký zážitek," pochvaloval si brněnský rodák.

Foto: Fencing Camp Brno/Jakub Zeman

Šermíře Alexe Choupenitche čeká návrat do dějiště olympijských her v Tokiu.

Článek

Atmosféru s fanoušky při šermování v Tokiu Choupenitch zažil před třemi lety při turnaji Světového poháru. "Tehdy mi přišlo, že se fandilo hodně, takže jsem se těšil, že na olympiádě by to mohlo být podobné... Tak snad si to vynahradím teď," svěřil se osmadvacetiletý fleretista.

Do turnaje v dějišti poslední olympiády půjde po velmi náročném měsíci, kdy se kromě šermíře proměnil v cestovatele. "Byl jsem v Bonnu na Světovém poháru, potom jsem letěl do Londýna na kemp a pak rovnou na turnaj do Paříže. Z něj jsem se přesunul na další kemp do Říma. Potom jsem se na den otočil v Praze s tím, že jsem nestihl jet ani domů a potom zamířil rovnou do Japonska," popsal Choupenitch.

Nabitý program absolvoval pod vedením legendárního italského trenéra Andrey Borella. "Jsem strašně rád, že jsem absolvoval všechny kempy, protože jsem si zkusil šermovat s hodně protivníky. Věřím, že z toho budu těžit po zbytek sezony," konstatoval šermíř a hudebník v jedné osobě.

"Poslední dny v Japonsku byly ještě trochu náročné vzhledem k časovému posunu, protože osmihodinový rozdíl je docela dost. Ale cítím se dobře, věřím, že jsem dobře připravený," dodává momentálně desátý muž světového žebříčku fleretistů. V Tokiu vstoupí do turnaje v sobotu.

Reklama

Související témata: