Hlavní obsah

Eagles jsou zpět v čele tabulky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický vývoj. V týdnu se odehrálo kompletní kolo baseballové extraligy. Nabídlo několik zajímavých výsledků a tajenka kolem postupu do TOP 6 tak stále není kompletně odhalena. Soutěž čeká poslední kolo základní části a pak již jen několik dohrávaných zápasů přeložených kvůli nepřízni počasí. Vyrovnaná soutěž nabízí drama až do samotného závěru a každý tým má stále šanci zahrát si v TOP 6.

Foto: baseball.cz,Lenka Brožová

Baseballisté Hrochů (v modrém) a Eagles (v zeleném) se přetahují o první příčku tabulky.

Článek

Opakování loňského finále mezi Draky a Hrochy Brno slibovalo zajímavé zápasy. Pokud ale fanoušci Hrochů čekali, že by jejich oblíbenci vrátili soupeři prohru z Czech Series, museli být zklamáni. Draci totiž zvítězili ve všech třech duelech a stáhli v nich celkem 30 doběhů. V posledním zápase sice Hroši neměli daleko k výhře, jenže v deváté směně úřadující mistři otočili skóre ze 4:5 na 6:5. Draci představili novou posilu z Kolumbie Andrese Angula. Ještě loni nastupoval za farmářský tým Baltimore Orioles a v sérii proti Hrochům si připsal 5 hitů, včetně jednoho homerunu a 7 stažených doběhů.

Zaváhání Hrochů využili Eagles Praha, kteří dvakrát porazili Arrows Ostrava a s jedenácti výhrami se posunuli do čela soutěže. Za Eagles v posledním duelu debutoval německý reprezentant Samuel Steigert, jenž předvedl výborný výkon, když odházel kompletní zápas. V něm povolil 5 doběhů a ukázal, že má kontrolu nad svými nadhozy, nedaroval ani jednu metu zdarma. „My jsme spokojeni. Každá výhra se cení. Proti Arrows, s kterými se nám dlouhodobě nedaří, jsme urvali vítězství v celé sérii, a ještě k tomu to zakončili v Ostravě. Perfektně se uvedla naše nová posila Samuel Steigert. Celkově to byl vynikající týmový výkon, navíc vedeme tabulku," neskrývá spokojenost Vladimír Chlup, manažer Eagles.

Čeští baseballisté mají vlastní pivo. Uvařili si ho z japonského chmele pro World Baseball ClassicVideo: Sport.cz

Třetí v tabulce je Třebíč, Nuclears vyhráli 2:1 na zápasy sérii s Technikou Brno. Závěr prvního duelu poznamenala menší strkanice, která měla dohru u disciplinární komise. Udělila stopky pro Daniela Mráze, Radka Buriana a Richarda Sázavského. Všichni tři nemohli nastoupit ve druhém utkání, což bylo pro brněnský tým velkým oslabením. Dle letošních pravidel totiž týmy můžou ve druhých zápasech série použít pouze české nadhazovače a Technika tak měla mimo hru hned dva z nich.

Série mezi Tempem Praha a Sokolem Hluboká byla zejména hvězdným vystoupením Martina Červenky. Je letos na pálce nezastavitelný, což potvrdil i v těchto třech duelech. Proti nadhazovačům Sokola si připsal 6 úspěšných odpalů a získal 7 met zdarma. Červenka tak již 17 zápasů v řadě zaznamenal minimálně 1 hit a dle statistik je jednoznačně nejlepším pálkařem soutěže. Hrdinou třetího utkání se stal Marek Minařík, který v deváté směně za stavu 3:3 zajistil výhru Pražanů dvoubodovým homerunem. Tempo tak zvítězilo ve všech třech duelech a posunulo se z předposledního místa tabulky na páté. Naopak Sokol se postupně propadá a aktuálně mu patří dělené šesté místo spolu s Arrows Ostrava.

Tabulka baseballové extraligy:
1.Eagles Praha1811761,1
2.Hroši Brno159660,0
3.Třebíč Nuclears1810855,6
4.Draci Brno179852,9
5.Tempo Praha178947,1
6.Sokol Hluboká167943,8
7.Arrows Ostrava167943,8
8.Technika Brno1761135,3

Reklama

Související témata: