Hlavní obsah

Senzace, největší světová hvězda přiletěla do Ameriky pod českou vlajkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je ve svém sportu největší hvězdou současnosti. A teď si představte, že místo barev své země propaguje Českou republiku. Přesně tak se Šohei Ohtani zařídil. Japonci se k semifinále World Baseball Classic přesunuli do Spojených států a kamery po příletu zachytily, jak hvězda Los Angeles Angels vkročila do letištní haly s ležérně naraženou čepicí s českou vlajkou. Českým amatérům se tak dodatečně dostalo další satisfakce za jejich statečné vystoupení na profesionálním mistrovství světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih baseballového utkání ČR - Japonsko

 
Článek

Po vzájemném utkání vyjádřil české reprezentaci na sociální síti velký respekt. A Šohei Ohtani to myslel vážně.

Nadhazovač Ondřej Satoria v zápase se světovými jedničkami svými točenými míči dokázal vyoutovat hned na začátku zápasu tři nejlepší japonské pálkaře.

„Moment, kdy poslal do dugoutu přímo z domácí mety slavného pálkaře Šoheje Ohtaniho, nejlepšího hráče světa, byl spektakulární," upozornil hlavní kouč Pavel Chadim na situaci ve třetí směně ještě za českého vedení. „Myslím, že s tím už se dá trošku baseballově umřít. Ondra si balon může nechat pro vnoučata. Nezapomenutelný zážitek," culil se.

„Nikdy jsem nic takového nezažil," přiznal Ohtani po zápase Martinu Mužíkovi, hrdinovi vítězného zápasu s Čínou.

Příběh českých amatérů nadchl japonské fanoušky baseballu. A jak je vidět, nejen je. Japonci se teď v Miami na Floridě chystají na semifinále s Mexikem.

Češi si čtvrtým místem ve skupině v Tokiu zajistili start i v příštím ročníku prestižního turnaje.

Reklama

Související témata: