Hlavní obsah

Gawlas psal v Anglii českou šipkařskou historii, vyhrál skoro milion

Parádní výkon předvedl na prestižním turnaji UK Open český šipkař Adam Gawlas. Postupem do semifinále si navíc slušně vydělal, na konto mladého reprezentanta přistane 30 tisíc liber (797 tisíc korun). Tak daleko se na velkém turnaji pod hlavičkou PDC ještě nikdy žádný český šipkař nedostal. "Úspěch jsem si uvědomil až po turnaji. Měl jsem emotivní chvilku, během které mi přišel pogratulovat pozdější vítěz Andrew Gilding. Moc si toho vážím," říká stále teprve jednadvacetiletý Čech.

Foto: Sport.cz

Český šipkař Adam Gawlas (vlevo) na archivním snímku.

Článek

Gawlas navíc na cestě do semifinále vyřadil i bývalého mistra světa a současnou světovou pětku Roba Crosse. V nepříznivě se vyvíjejícím semifinále proti zmíněnému Gildingovi se dokázal vrátit do zápasu, když vyrovnal na 5:5. "Jenže potom mi došla síla. Ke konci jsem už házel celým tělem, což šlo vidět a není to dobře. Mrzí mě to. Alespoň vím, na čem musím zapracovat," líčí český šipkař, který od pátku do neděle odehrál šest fyzicky i psychicky nesmírně náročných zápasů.

"UK Open mi zvedlo sebevědomí, protože jsem si ověřil, že dokážu hrát skvělé šipky i v turnaji. Navíc jsem hrál poprvé turnaj s novými šipkami, takže mám na čem stavět. Musím potrénovat, nabrat síly a ukázat na dalších akcích, že na to mám," říká Gawlas, který si na UK Open slušně vydělal.

"Ještě úplně nevím, co s odměnou udělám, ale určitě peníze nerozházím, protože obecně dost šetřím. Nějaká menší radost ale přijde. Jen ještě nevím, co to bude. A taky udělám menší oslavu pro rodinu a blízké kamarády," dodává mladík, který už v pátek znovu letí do Anglie na turnaj Player Championship.

Reklama

Související témata: