Hlavní obsah

Mladý Čech jde do boje o miliony, na UK Open ukáže Gawlas nové šipky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší český šipkař Adam Gawlas jde do akce, když se představí na prestižním UK Open. Mladý Čech je nasazený a půjde do hry až ve 3. kole. "S losem jsem hodně spokojený. Byl bych rád, kdybych se dostal mezi nejlepších 32," plánuje Gawlas, který je momentálně v žebříčku PDC na 62. místě.

Foto: Sport.cz

Český šipkař Adam Gawlas (vlevo) na snímku s Lukem Humphriesem.

Článek

Rodák z Třince tak má oproti druhému Čechovi na turnaji Karlu Sedláčkovi výhodu v tom, že nebude muset absolvovat úvodní kola. "Může to být výhoda i nevýhoda. Každopádně každý duel je psychicky náročný, takže doufám, že nasazení využiju," věří Gawlas.

Společnost na turnaji hraném ve městečku Minehead dělá českému reprezentantovi jeho partnerka. "Beru ji na UK Open podruhé. Akce je zajímavá v tom, že mají hráči možnost se dostat více do kontaktu s fanoušky, pro které je nachystaný zajímavý doprovodný program. Moc se na to zase těším," líčí jednadvacetiletý šipkař.

Gawlas představí na UK Open i jednu novinku, když bude hrát s novými šipkami. "Mají jiný grip, za který držím šipku při odhodu. Viděl jsem to u Maxe Hoppa a přišlo mi to hodně praktické. V tréninku se mi s nimi dařilo, takže doufám, že to bude dobré i na turnaji," přeje si český šipkař.

UK Open je pro účastníky pochopitelně zajímavý i finančními odměnami pro nejlepší. "Vítěz získá 110 tisíc liber (2,9 milionu korun), což je pěkná částka, ale jsou i štědřejší turnaje. Třeba vítěz Premier League bere 250 tisíc liber (6,6 milionu korun)," usmívá se rodák z Třince s tím, že na UK Open se mohou kvalifikovat také hráči, kteří nepatří mezi elitu.

"Kvalifikovat se může každý. I hráči, kteří nemají jistou kartu, nebo bývalí profesionálové. V tom je to určitě zajímavé. Byl bych rád, kdybych postoupil dále, protože ve 4. kole už se hraje na deset vítězných legů, což je super zkušenost," dodává Gawlas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.