Hlavní obsah

Hrčkulák vybojoval na ME olympijskou účast ve vzduchové pušce

Osijek/Praha

David Hrčkulák vybojoval na mistrovství Evropy v Osijeku jako osmý český střelec postup na olympijské hry v Tokiu. Ve střelbě ze vzduchové pušky, v níž byla ve hře dvě účastnická místa, nechal za sebou jednoho z dalších adeptů na olympijskou účast Briana Baudouina z Francie a v konečném pořadí obsadil sedmé místo. Titul získal Maďar István Péni.

Foto: Czech Shooting News

David Hrčkulák vybojoval na ME v Osijeku postup na olympijské hry do Tokia

Článek

Společně s Jiřím Přívratským a Alešem Entrichelem se Hrčkulák kvalifikoval ze šestého místa i do úterní osmičlenné týmové soutěže. Ženské trio Gabriela Etrichová, Aneta Brabcová, Lucie Brázdová skončilo čtrnácté, nejlepší z nich Etrichová obsadila v soutěži jednotlivkyň 31. místo.

Mimo hlavní soutěž stříleli olympionici Filip Nepejchal, Petr Nymburský a Nikola Šarounová (za svobodna Mazurová), kteří už nemohli získat účastnické místo na OH, a do ostrých bojů na ME zasáhnou až v dalších disciplínách.

Čeští sportovní střelci měli dosud zajištěno sedm účastnických míst pro hry v Tokiu. Vedle puškařů Nepejchala, Nymburského a Šarounové se o ně zasloužili brokaři Jiří Lipták, David Kostelecký (oba trap), Jakub Tomeček a Barbora Šumová (oba skeet).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.