Hlavní obsah

Juniorské pistolářky vyhrály na vzduchovkářském ME týmovou soutěž

Juniorské pistolářky Anna Miřejovská, Nicol Simetová a Klára Ticháčková vyhrály na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní týmovou soutěž. Ve finále v Tallinnu porazily české naděje italské trio 16:8 a vybojovaly pro výpravu v Estonsku první titul. Šestnáctiletá Miřejovská získala na šampionátu druhou medaili po středečním stříbru v individuální soutěži.

Ilustrační foto.

Článek

Česká trojice, jejíž nejmladší člence Simetové je teprve 14 let, se v soutěži postupně neustále lepšila. Z prvního kola kvalifikace prošla ze čtvrtého místa do osmičlenné druhé fáze a v ní už s bezpečným náskokem na třetí místo nestačila jen na suverénní Italky. Ve finále Češky soupeřkám porážku oplatily, nejpřesnější střelkyní v rozhodující fázi byla osmnáctiletá Ticháčková.

Junioři zakončili svoji část ME ziskem čtvrté medaile. Individuální bronz ještě vybojovala puškařka Veronika Blažíčková, jež přidala i stříbro v mixu s Ondřejem Kupcem. Od pátku do neděle budou mít v Tallinnu totožný program senioři, jimž v individuálních disciplínách půjde vedle medailí také o účastnická místa na olympijských hrách v Paříži. V každé soutěži a kategorii budou k mání dvě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články