Hlavní obsah

Krutá ironie. Sportovec zemřel při závodě, který sám moderoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské neštěstí otřáslo sportovním děním na Slovensku. V sobotu během triatlonového závodu u obce Rovinka nedaleko Bratislavy zemřel jeden ze závodníků Milan Leskovský, který zkolaboval během cyklistické části. Ani přes rychlou lékařskou pomoc se ho již oživit nepodařilo. Sedmapadesátiletý sportovec shodou okolností závod v minulosti i moderoval.

Foto: instagram.com/djlesky/, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Měl to být svátek triatlonu. Místo toho se změnil v obrovskou tragédii, po které byl závod okamžitě ukončen. Sedmapadesátiletý Milan Leskovský během cyklistické části zkolaboval a i přes okamžitou pomoc zemřel. Příčinou kolapsu byl podle informací slovenských médií infarkt.

To potvrdili na svých webových stránkách i zástupci Slovenské triatlonové unie. „Zakladatel a šéf klubu LESKY´S SPORTS, aktivní sportovec a moderátor triatlonových závodů Milan Leskovský zemřel během triatlonu ve věku 57 let. Pravděpodobnou příčinou smrti byl infarkt."

Leskovský byl ve svém oboru známý nejen jako nadšený amatérský sportovec, ale i DJ a moderátor, který shodou okolností závody v Rovince v minulosti moderoval. Do letošního ročníku se rozhodl zapojit jako aktivní sportovec.

Triatlonová trať byla mimo jiné vypsána i pro kategorie žáků i juniorů a zahrnovala tedy kratší vzdálenosti. Plavecká část měla 350 metrů, cyklistická osm kilometrů a běžecká dva kilometry. Osudnými se muži staly pravděpodobně vysoké teploty, které zasáhly prakticky celou střední Evropu. Sobota byla navíc na Slovensku podle meteorologů nejteplejším dnem v roce.

Reklama