Hlavní obsah

Francie - Nový Zéland 27:13MS v ragby začalo senzací, Francie slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistrovství světa v ragby ve Francii začalo překvapivou výhrou domácího týmu 27:13 nad Novým Zélandem, který poprvé v historii šampionátů prohrál utkání základní skupiny. All Blacks před dnešním duelem v Saint-Denis zvítězili ve 31 zápasech základní fáze.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Mistrovství světa v ragby ve Francii začalo překvapivou výhrou domácích 27:13 nad Novým Zélandem, který poprvé v historii prohrál v základní skupině.

Článek

Nový Zéland sice krátce před výkopem přišel kvůli zranění o kapitána Sama Canea, ale do samotného duelu vstoupil ideálně, protože už po 93 sekundách položil první pětku Mark Telea. Francouzi ale do přestávky otočili na 9:8, a i když v úvodu druhé části opět Telea poslal trojnásobné mistry světa do vedení 13:9, domácí hnaní osmdesátitisícovým kotlem skóre obrátili.

O 17 bodů Francouzů se postaral Thomas Ramos, jenž proměnil pět trestných kopů a jednu konverzi po položené pětce.

Oba dnešní soupeři jsou velkými favority skupiny A, v níž jsou vedle nich ještě Itálie, Uruguay a Namibie. Do čtvrtfinále postoupí nejlepší dva týmy skupiny. Turnaj, který je z organizačního hlediska předzvěstí pařížské olympiády 2024, potrvá do 28. října.

Mistrovství světa v ragby ve Francii:
Skupina A:
Francie - Nový Zéland 27:13 (9:8).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.