Hlavní obsah

Na většině britských dostihů už nebude povinné formální oblečení

Návštěvníci většiny dostihů ve Velké Británii už nebudou muset mít formální oblečení. Dosavadní dress code nebude vyžadován na všech 15 drahách provozovaných Jockey Clubem včetně proslulých závodišť Aintree a Cheltenham. Oznámil to dnes britský Jockey Club, který si od toho slibuje, že dostihy budou přístupnější veřejnosti.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Diváci by se měli oblékat tak, aby se cítili co "nejpohodlněji a sebevědomě". Nadále jsou zapovězeny repliky sportovních dresů a "urážlivé" oblečení všeho druhu. Změny se týkají 342 dostihových mítinků včetně Velké národní v Liverpoolu.

Pouze na Derby v Epsomu bude nadále povinný formální oděv včetně cylindrů pro muže pro diváky, kteří budou sledovat dostihy z tribuny královny Alžběty II.

Změny se nedotknou závodiště Royal Ascot, které pod Jockey Club nespadá a které bývá tradičně během významných dostihů přehlídkou módy a výstředních klobouků.

Debaty o oblékání na dostizích znovu rozvířila loňská příhoda v Sandown, kam nepustili do nejdražší části diváckých prostor dva návštěvníky, protože měli tenisky.

"Je pro nás opravdu důležité, abychom byli přístupní a inkluzivní," řekl výkonný ředitel Jockey Clubu Nevin Truesdale podle BBC. "Doufáme, že tím, že už nebudeme na lidi klást očekávání, co by měli a neměli nosit, pomůžeme zdůraznit, že dostihy jsou opravdu pro všechny," dodal.

Reklama

Související témata: