Hlavní obsah

Anička v akci! Nalíčená v přiléhavé kombinéze. Nebo v děsivé zatáčce, kde už půjde o body

Lake Placid

Za pár hodin se skeletonistka Anna Fernstädtová pustí do boje. V českých barvách ve vytouženém Světovém poháru, do kterého míří po loňském boji v seriálu nižší kategorie, kam musela poté co přestoupila z německé do české reprezentace. První závod ji čeká v sobotu v Lake Placid.

Foto: Sport Invest

Anna Fernstädtová při fotografování pro kalendář své agentury.

Článek

Bořek Dočkal znovu nazul kopačky a Martin Fuksa se odhalil. V kalendáři s českými sportovními hvězdami

Je patřičně nažhavená, natěšená na nástrahy tratě, kterou obrazově představuje na sítích. Hrozivě působí zatáčka, kterou se bude po hlavě řítit více než stokilometrovou rychlostí. Zapózovala u ní se švédskou soupeřkou Leslie Strattonovou a bývalým kanadským závodníkem Jeffem Painem. Dokonale - lépe než televize - ukazuje, jak vypadá tobogan pro skeleton.

Ale dráhu má závodnice, jíž parťáci z týmu bobistů říkají prostě Anička, patřičně nazkoušenou. V Severoamerickém poháru v listopadu na ní skončila dvakrát druhá za domácí Katie Uhlaenderovou.

„Tyhle dva závody jsou pro mě před blížícím se ostrým startem sezony povzbuzením. Dráhu jsem si dobře otestovala, myslím, že jsem se s ní docela sžila," uvedla po generálce čtvrtá žena z letošního MS.

V minulé sezoně jezdila jen v Interkontinentálním poháru, nyní může mít vysoké cíle i v SP. "Bude to jiné. Ve Světovém poháru jezdí nejlepší holky, je mnohem více sledovaný," pravila závodnice na prahu své druhé sezony v českých barvách. A kompletně v novém. S novými saněmi, v nové helmě i kombinéze.

„Mám velkou radost z kombinézy, která je moc důležitá. Rozdíl mezi špatnou a aerodynamicky dobře vyvedenou může být až půl vteřiny. Navíc jsem spokojená také s barvou, v černé budu vypadat štíhlejší," smála se Fernstädtová.

Svůj sport efektně představuje i v kalendáři agentury, která ji zastupuje. Nalíčená, v přiléhavém oblečení. Ovšem ještě v převážně modré barvě.

Fernstädtová v Lake Placid ve druhém oficiálním tréninku vládla ve své skupině. Jak si povede při premiéře v českých barvách ve SP lze sledovat v sobotu od 15:00 našeho času na kanálu IBSF Official.

V Lake Placid zdárně trénovali i čeští bobisté. Dominik Dvořák měl výtečné starty, první, resp. třetí nejlepší, v cíli mu naměřili 9. a třináctý čas. Závod dvojek je na programu taktéž v sobotu od 21:00.

Reklama