Hlavní obsah

Bouřlivák Chisora ztropil další skandál. Soupeře napadl už na tiskovce!

Hamburk

Před čtyřmi roky před soubojem o titul světového šampióna WBC vypálil facku slavnému Vitaliji Kličkovi, jeho bratru Vladimirovi plivl vodu do obličeje, porval se s bývalým mistrem světa Davidem Hayem a vyhrožoval mu zastřelením. Přišel o boxerskou licenci. Teď má vyhlášený britský rebel Dereck Chisora na krku další incident. Na úterní tiskové konferenci před sobotním duelem o titul evropského šampióna v těžké váze EBU v Hamburku fyzicky napadl svého soupeře Bulhara Kubrata Puleva.

Chisora (vpravo) napadl Puleva na tiskové konferenci

 
Článek

Dostál pověsti průsviháře a neřízené střely! Jako by se už nemohl dočkat, až vstoupí do ringu! Oba borci se v prostorách luxusního pětihvězdičkového hotelu před zástupci médií měřili pohledy, když tu pojednou dvaatřicetiletý bijec původem ze Zimbabwe chytil svého o dva roky staršího protivníka z Balkánu za hlavu a snažil se ho strhnout k zemi.

„Kobra", jak se Pulevovi přezdívá, zakolísal, ale atak ustál a nebezpečí eskalace konfliktu zažehnali členové ochranky a zástupci obou táborů. Oba boxeři si tedy alespoň stihli vyměnit pár šťavnatých urážek.

„Knokautuju ho! On (Pulev) si snad myslí, že box je jenom hra, ale tak tomu není. Je to válka, krveprolití. A já mu to dokážu," holedbal se Chisora, jenž mimo jiné před třemi roky v Londýně porazil v zápase o mezinárodní tituly organizací WBO a WBA v těžké váze Ondřeje Pálu.

Organizátoři duelu o titul organizace WBO před čtyřmi roky nejspíš dobře věděli, co činí, když oba kohouty Hayeho a Chisoru na tiskovce od sebe oddělili ocelovou mříží. Z úterního extempore si kontroverzní Brit žádnou hlavu nedělá, naopak. Potvrdil, že je znovu připraven zaútočit při pátečním oficiálním vážení.

„Už jsem propleskl Vitalije (Klička), pro Puleva už mám taky něco přichystaného. Uvidíme, jak je na tom s nervy. V týdnu před utkáním už nejsem žádný hodný kluk. Jsem vrah," vzkázal varovně Pulevovi.

Bulhar má na svém kontě 22 vítězných soubojů a jen jedinou prohru, kterou mu uštědřil před rokem a půl právě v Hamburku legendární Ukrajinec Vladimir Kličko. Chisorova bilance činí 25 výher a pět porážek. Vedle Vitalije Klička a Hayeho se musel dvakrát sklonit i před dnes úřadujícím šampiónem v královské kategorii Tysonem Furym.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články