Hlavní obsah

Bude to válka? Joshua půjde klidně do zákopu, Pulev má zkušenosti z ulice

Neporažený má před sebou další výzvu. Boxer těžké váhy Anthony Joshua potká 28. října v ringu Kubrata Puleva. Povinná obhajoba titulu mistra světa organizace IBF. Angličan proti Bulharovi. Zápas se uskuteční v Cardiffu na stadiónu Principality. Světová jednička proti čtyřce podle boxrec.com.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Britský boxer Anthony Joshua (vlevo) a jeho bulharský vyzyvatel Kubrat Pulev na tiskové konferenci před duelem o mistrovské pásy těžké váhy.

Článek

Sedmadvacetiletý Joshua vyhrál brutální střet na stadiónu ve Wembley před půl rokem, když porazil legendárního Vladimira Klička. Ten poté ukončil kariéru a na očekávanou odvetu nedošlo. Jsou tu ale další. Nyní v cestě stojí Pulev.

Joshua vyhrál všech svých 19 profesionálních zápasů. Pokaždé před časovým limitem. Naposledy v dubnu rozhodčí v 11. kole zápas ukončil, když byl Ukrajinec celkem třikrát počítán.

„V minulém boji jsem prožil novou zkušenost. Chci ukázat, co jsem si z toho vzal," cituje Angličana server yahoo.com.

„Je to také o jemnosti a vyřazování protivníků. Dát úder, levý hák a bang. Je to lepší než házet kombinace deseti úderů a pár jich chytit. Pokud budu muset jít ale do války, půjdu. Jsem připraven jít do zákopů. Někdy zase můžu být chytřejší, aniž bych moc trestal."

Šestatřicetiletý Pulev prohrál jeden zápas v profi ringu, v listopadu 2014 padl v pěti kolech. Nad jeho síly byl Vladimir Kličko, nedosáhl na světový pás. Nyní má další možnost. Má šanci?

Bulhar mimo jiné soupeři vzkázal, že má zkušenosti z ulice ze své rodné Sofie. „To je moje další výhoda. Miluji výzvy, to mě dělá velmi šťastným," řekl Pulev, který může pokazit soupeři zápis, kde svítí jen výhry.

„Nikdo není neporazitelný. Měl a má stále slabiny," okomentoval Pulev bitvu Klička s Joshuou, který má v držení také mistrovské tituly organizací IBO a WBA.

„Anthony Joshua je skvělý a nebezpečný soupeř, jenže jeho styl mi sedí. Nečekejte žádné objímání, tohle bude pořádná bitva těžkých vah," uvedl už dříve Pulev na Facebooku.

Reklama

Související témata: