Hlavní obsah

Čech jednou rukou zvedl nad hlavu dva sudy piva. Jak?

Praha

Obrazně řečeno. Strongman Lukáš Patera vytvořil nový český rekord ve zdvihu obří jednoručky. Jednou rukou zvedl nad hlavu 116 kg, a protože jeden sud piva váží zhruba 62 kg, je to jako kdyby zvedl sudy skoro dva. Chybí jen pár kil, ale čerstvý rekordman slibuje: „V příští sezóně chci přidat aspoň 10 kilo a předvést 126.“

Sbíral rekordy mezi desetibojaři. Teď přidává další už jako strongman. Video: Sport.cz

 
Článek

K tomu, aby stošestnácti kilovou metu pokořil, pomohla Lukáši Paterovi i vypilovaná technika, za kterou vděčí své atletické průpravě. Kdysi byl totiž nadějným českým desetibojařem a patřil do skupiny Tomáše Dvořáka. „Trefil jsem to opravdu ideálně," liboval si, teď už strongman Patera, po rekordním pokusu. Jak takový ideální pokus vypadá, uvidíte v našem videu.

Nový český rekord vytvořil Lukáš Patera na akci EVLS Prague Showdown. Ta se v letošním roce rozrostla a přesunula do PVA Expo Letňany, a to jí umožnilo rozšířit program. Oproti minulým letům tak kromě kulturistiky a fitness nabídla i řadu atraktivním doprovodných sportů, například street workout, zápasy v MMA, benchpress nebo právě soutěž strongmanů, která vyvrcholila republikovým šampionátem ve zdvihu obří jednoručky.

Reklama