Hlavní obsah

Chisora bez šance. Obr Fury získal právo vyzvat šampióna Klička

V ringu potrápil Vitalije Klička, před rokem sestřelil Ondřeje Pálu, ale tentokrát kontroverzní britský boxer Dereck Chisora narazil. V souboji s krajanem Tysonem Furym o národní primát a evropský titul v těžké váze neměl „Zlý chlapec“ v londýnské ExCel aréně šanci a jeho soupeř si po výhře TKO po 10. kole připsal nejen 23. výhru ve třiadvacátém profesionálním zápasu v kariéře, ale i právo vyzvat světového šampióna WBO Vladimira Klička.

Boxerský duel Tyson Fury versus Dereck Chisora.

 
Článek

S napětím očekávaný duel se měl původně konat už v červenci, ale byl odložen poté, co si Chisora při tréninku zlomil kůstku v ruce. Stejně jako v prvním vzájemném měření sil, v němž před třemi roky jasně zvítězil Fury, dominoval i tentokrát 206 centimetrů měřící dlouhán z Manchesteru.

A ještě výrazněji. Chisora se nemohl přes dlouhé Furyho paže soupeři pořádně dostat na tělo a šestadvacetiletý pozdější vítěz, jehož otec pojmenoval po legendárním Miku Tysonovi, se k nelibosti diváků spokojil jen s pouhým „otloukáním" protivníka. Rozhodčí Marcus McDonnell dokonce musel v průběhu utkání vybízet oba borce k větší aktivitě.

Zápas vypsaný na 12 kol nakonec ukončil po desátém dějství Chisorův trenér Don Charles, jenž vhodil do ringu ručník poté, co jeho svěřenec měl kvůli tržné ráně v oblasti pravého oka už značné potíže s viděním.

„Vladimire Kličko, jdu si pro Tebe!" vzkázal ukrajinskému vládci supertíhy hned po zápasu nadšeně Fury, jenž v profesionálním ringu z 23 zápasů sedmnáctkrát zvítězil KO. Tak blízko však ještě jeho vysněný den není.

Furyho manažer Mick Hennessey podle ESPN předpokládá, že osmatřicetiletý šampión Kličko, jenž naposledy minulý měsíc v titulovém zápasu o pás organizace IBF knokautoval v pátém kole Bulhara Kubrata Puleva a způsobil mu otřes mozku, bude podle nového kontraktu s HBO nejprve v dubnu boxovat v New Yorku s Bryantem Jenningsem. K souboji jeho chráněnce s vítězem tohoto zápasu by pak mohlo dojít nejdříve v létě nebo na podzim příštího roku.

Reklama

Související témata: