Hlavní obsah

Joshua musí po Kličkově odchodu absolvovat povinné obhajoby

Britského boxera Anthonyho Joshuu čekají poté, co Ukrajinec Vladimir Kličko ukončil kariéru a sešlo tak z jejich možné odvety, obhajoby jednotlivých mistrovských pásů. Organizace WBA nařídila, že musí nastoupit proti Kubánci Luisi Ortizovi. IBF už dříve oznámila, že nejpozději do 2. prosince musí absolvovat povinný souboj o titul s vyzyvatelem Bulharem Kubratem Pulevem.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua při tréninku. Na Tysona si nevěří, jak dopadne jeho případná odveta s Vladimirem Kličkem?

Článek

Podle WBA má Joshua 30 dní na to, aby se s Ortizem dohodl na termínu duelu. Manažer kubánského boxera Jay Jimenez už naznačil, že by jeho tým rád využil listopadový termín v Las Vegas, s nímž Joshua počítal pro případnou odvetu s Kličkem. Do 3. září však musí Joshua dojednat i termín duelu s Pulevem.

"Jsme na řadě. Nemáme problém se soubojem 11. listopadu v Las Vegas. Naše povinná obhajoba má přednost před Pulevovou a oni to vědí," řekl Jimenez webu boxingscene.

Joshuův promotér Eddie Hearn ale dříve v několika rozhovorech naznačil, že nejprve dojde na souboj s Pulevem. Také on předběžné počítá s datem 11. listopadu, boxovat by se podle něj mohlo v Cardiffu.

Osmatřicetiletý Ortiz má za sebou 27 vítězství, 23 z nich dosáhl k.o. O dva roky mladší Pulev má na kontě jednu porážku z 26 zápasů, třináctkrát slavil k.o.

Joshua, jenž letos v dubnu porazil Klička po technickém k.o., vlastní mistrovské pásy organizací IBF, WBA a méně významné IBO. Šampionem WBO je momentálně Joseph Parker z Nového Zélandu, čtvrtý z hlavních titulů WBC má v držení Američan Deontay Wilder.

Reklama

Související témata: