Hlavní obsah

Kličkova agentura zažalovala Puleva. Za výroky o dopingu

Agentura K2 zastupující mistra světa těžké váhy Vladimira Klička zažalovala jeho nedávného soupeře z titulového zápasu o pás organizace IBF Kubrata Puleva. Bulharský vyzyvatel před duelem konaným 15. listopadu slavného Ukrajince nepřímo obvinil z dopingu.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Vladimir Kličko zasahuje vyzyvatele Kubrata Puleva.

Článek

"K2 mě žaluje za má slova. Podle nich nemám právo mluvit o tomto tématu, o dopingu," řekl Pulev na úterní tiskové konferenci. Před deseti dny ho obhájce Kličko levým hákem knokautoval v pátém kole a způsobil mu otřes mozku.

Bývalý amatérský mistr Evropy několikrát protestoval proti tomu, že je testován až příliš často, zatímco Kličko se podle něj před duelem nepodrobil žádné kontrole. Pulev opakovaně vyzval osmatřicetiletého soupeře, aby se nechal testovat na doping, ten to však odmítl.

"Můžete k němu mít respekt, je to mistr světa. Ale nikdo nemůže donutit respektovat tohoto člověka mě, když jsem viděl všechny jeho špinavé triky," řekl třiatřicetiletý Pulev.

Bulhar už dříve nařknul Klička z toho, že fingoval zranění, aby s ním nemusel boxovat už v září. Také se nezúčastnil pár dnů před utkáním oficiální tiskové konference, protože na ni měli být vpuštěni jen tři lidé z jeho týmu.

Reklama

Související témata: