Hlavní obsah

Mistrovství v boulderingu opět na Václavském náměsti

PRAHA

Podruhé v historii se o víkendu odehraje v dolní části Václavského náměstí v Praze lezecká open-air show. V sobotu budou diváci svědky posledního závodu Českého poháru v boulderingu, který určí celkové vítěze seriálu. V neděli si pak na své přijdou sami diváci, jimž se otevře možnost závodní cesty vyzkoušet.

Foto: pro Sport.cz Petr Cihelka

Premiéru se boulderové závody na Václavském náměstí odbyly v roce 2004.

Článek

Podobně jako loni se bude na náměstí závodit na lezecké věži a třech dalších profilech na zastřešeném pódiu. Od sobotního rána budou probíhat kvalifikace žen a mužů, finálová klání, kam postoupí osm nejlepších žen a tucet nejlepších mužů, proběhnou večer za umělého osvětlení a svižného hudebního doprovodu. Tituly z loňska obhajují Šaša Holková a Jan Zbranek.

Organizátoři z Boulder Baru očekávají okolo šedesáti přihlášených závodníků. Mezi ženami bude favoritkou nejlepší česká závodnice Věra Kostruhová, která se letos vrátila ve famózní formě z mateřské dovolené.

V mužské kategorii budou stíhat Zbranka tradiční rivalové Jakub Hlaváček, Radovan Souček či Jiří 'Jirous' Přibil. K tomu by měla přibýt konkurence polských závodníků v čele s Tomaszem Oleksym, jenž na nedávném Rockmasteru v italském Arku vyhrál závod v lezení na rychlost a v boulderingu byl čtvrtý.

V neděli se pak lezecké profily se závodními tratěmi otevřou i divákům, kteří si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet, jak tvrdý chleba špičkový boulderista má... V sobotu i v neděli je vstupné zdarma.

Časový harmonogram závodu
Sobota 17.9.2005
od 10:30kvalifikace žen a mužů
18:00 - 19:15finále žen
19:15 - 20:00přestavba závodních cest
20:00 - 21:35finále mužů
21:35 - 22:00vyhlášení vítězů
22:00konec závodu
Neděle 18.9.2005
11:00 - 22:00lezení pro diváky, možnost vyzkoušet všechny závodní cesty, exhibice, módní přehlídka Time-out a mnoho dalšího
Související témata: