Hlavní obsah

Odtajněno! Češi vyrazí na ZOH do Koreje se stovkou v zádech

Praha

Stylizovaná číslovka 100 bude hlavním motivem české výpravy pro zimní olympijské hry 2018 v korejském Pchjongčchangu. Připomíná sté výročí založení republiky. Autorem motivu je akademický malíř Milan Jaroš, který už vytvářel motiv pro hry v Londýně, Soči či Riu. „Teď to bylo asi nejtěžší. Ten symbol stovky je totiž tak jednoduchý, že si vyžaduje i co nejjednodušší formu,“ říká. Jak se nový motiv líbí olympijské vítězce Evě Samkové a co je nového v dějišti her, na to se podívejte v následujícím videu.

Motiv ZOH 2018Video: Sport.cz

 
Článek

Do zahájení her zbývá přesně rok. Většina sportovišť je už hotová. „Korejci mají na všechno plány a zatím jim to vychází. Sportoviště jsou víceméně hotová. Na všech už proběhly, nebo budou probíhat, nějaké soutěže. Olympijská vesnice je zatím zhruba v polovině, ale myslím, že bude přesně na čas taky hotová," takové jsou poznatky šéfa české mise Martina Doktora.

Dnes také začíná předprodej vstupenek na korejské hry, a to i v České republice. Zatím je pro Česko objednáno na tři tisíce lístků. Třeba vstupenky na biatlon k trati lze pořídit od 530 korun. Na hokej začínají na 1600 Kč a na rychlobruslení se pohybují od čtyř do sedmi tisíc korun. Tradičně nejdražší jsou pak na slavnostní zahájení. Vyjdou až na 35 tisíc.

Líbí se vám logo české výpravy pro ZOH 2018?
Ano
73,4 %
Ne
26,6 %
Celkem hlasovalo 2238 čtenářů.

Reklama