Hlavní obsah

Olympijského šampiona Hašimota porazil na gymnastickém MS čínský debutant

Kitakjúšú

Olympijský vítěz v gymnastickém víceboji Daiki Hašimoto utrpěl necelé tři měsíce po triumfu v Tokiu nečekanou porážku na mistrovství světa také v domácím prostředí v Kitakjúšú. Japonský favorit se musel v pátečním finále sklonit před nepříliš známým Číňanem Čang Po-chengem, jenž dosáhl na titul při svém prvním startu na velké mezinárodní akci.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Vítězný čínský gymnasta Čang Po-cheng.

Článek

Čang Po-cheng získal na šesti nářadích 87,981 bodu a stal se pátým čínským šampionem ve víceboji v historii. Vítěz kvalifikace Hašimoto, který na svého soupeře nejvíce ztratil na kruzích, zaostal o pouhých 0,017 bodu. Bronz vybojoval Ukrajinec Ilja Kovtun.

Stejně jako ve víceboji žen, kde chyběla Američanka Simone Bilesová, nebyl ani v soutěži mužů na startu obhájce titulu ze Stuttgartu 2019, kterým byl Rus Nikita Nagornyj.

Z tria českých reprezentantů absolvoval v kvalifikaci kompletní víceboj jen František Černý, který obsadil 46. místo a do finálové čtyřiadvacítky nepostoupil. Ondřej Kalný a Radomír Sliž cvičili pouze na vybraných nářadích a ve víkendových bojích o medaile se nepředstaví.

MS ve sportovní gymnastice v Kitakjúšú (Japonsko):
Muži - víceboj:
1. Čang Po-cheng (Čína) 87,981 b.
2. Hašimoto (Jap.) 87,964
3. Kovtun (Ukr.) 84,899
4. Moldauer (USA) 84,365
5. Önder (Tur.) 84,232
6. Š' Cchung (Čína) 84,057,
...v kvalifikaci 47. Černý (ČR) 72,932.

Reklama