Hlavní obsah

Pardubice odpustí Dostihovému spolku pohledávku tři miliony

Pardubice

Pardubice odpustí Dostihovému spolku pohledávky zhruba tři miliony korun, aby nebyl kvůli důsledkům protiepidemických opatření ve velké ztrátě. Rozhodli o tom dnes zastupitelé.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Město vlastní 52 procent Dostihového spolku. Odpustí mu dluh za pronájem tribun a za reklamní služby. Spolek se stará o areál závodiště a pořádá dostihy, nejznámější a největší je Velká pardubická.

Letos se tento věhlasný překážkový dostih konal bez účasti diváků, protože to epidemická situace nedovolila. S účastí platících diváků nebo sponzorských plnění ovšem bývá nejvýdělečnější akcí sezony.

Některé akce byly bez náhrady zrušené, například překážkové dostihy, seriál všestrannosti nebo závěrečný dostihový den. "Vývoj (sezony) nebylo možné v dostatečném předstihu predikovat, jak z hlediska časového, tak i z hlediska rozsahu ukládaných restrikcí," uvedlo město v důvodové zprávě.

Pokud spolek obdrží všechny očekávané platby, bude ve ztrátě necelý milion korun. Kdyby se Velká pardubická vůbec nekonala, zvýšila by se ztráta zhruba na deset milionů.

Reklama