Hlavní obsah

Sáblíkovou trápily zažívací potíže

PRAHA

Českou rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou postihly v přípravě drobné zažívací potíže. „Asi dva dny nemohla trénovat. O víkendu si v Erfurtu proto zkusila jen pětistovku a čas určitě nebyl špatný. Jen mám obavu, že takových problémů bude během sezóny víc. Všude hrozí chřipky, jen doufám, že ne ta prasečí,“ řekl Právu kouč českých rychlobruslařů Petr Novák.

Článek

Dobře si při testu vedla i mladičká Karolína Erbanová. „Její čas na kilometr 1:19,7 mě potěšil. Při pátečním startu Světového poháru v Berlíně by měl stačit na body a dá se s ním kvalifikovat i na olympiádu,“ říkal spokojený trenér, jemuž přidělávají starosti otékající kolena Andrey Jirků. „Nemůže posilovat ani absolvovat větší zátěž. Jezdí na kole nebo na trenažéru a bruslí, jen když jí to kolena dovolí,“ dodal už méně spokojeně Novák.

Radost mu ale dělají muži. „Pavel Kulma se na 3000 metrů dostal na čas 3:56,78 minuty, což je nový český rekord. Když zopakuje tenhle čas i na svěťáku, je schopen si vybojovat účast na olympiádě. Zlepšují se také Milan Sáblík a Zdeněk Haslberger, všichni tři kluci jsou rozhodně dál než v minulé sezóně,“ uvažoval trenér. V pondělí už odjíždí se všemi svěřenci do Berlína. „Na led půjdeme v úterý, abychom okusili jeho kvalitu.“

Reklama