Hlavní obsah

Skeletonistka Fernstädtová byla ve Winterbergu opět třetí

Winterberg

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová obsadila třetí místo i v druhém závodu Interkontinentálního poháru v německém Winterbergu. Stejná pozice patří úřadující juniorské mistryni světa také v průběžném hodnocení seriálu, jenž je mezistupněm mezi Světovým a kontinentálními poháry.

Foto: archiv Anny Fernstädtové

Anna Fernstädtová ještě v německé kombinéze.

Článek

Fernstädtová, jež v pátek oslavila 22. narozeniny, stejně jako v prvním závodu ve Winterbergu nestačila jen na bronzovou medailistku z OH v Pchjongčchangu Lauru Deasovou z Británie a Rakušanku Janine Flockovou, vicemistryni světa z roku 2016.

Pražská rodačka Fernstädtová získala juniorský světový titul v lednu ve Svatém Mořici a v únoru byla šestá na olympijských hrách v Pchjongčchangu ještě v barvách Německa. Po sezoně se rozhodla reprezentovat Českou republiku, odkud pochází její matka.

Minulý týden skončila Fernstädtová při prvních startech pod českou vlajkou pátá a šestá na Interkontinentálním poháru v Innsbrucku. Do Světového poháru v této sezoně zasáhnout nemůže, ale bude startovat na mistrovství Evropy a světa.

Reklama

Související témata: