Hlavní obsah

Startuje baseballová MLB, hrát se bude i s fanoušky

New York

V zámoří startuje baseballová Major League Baseball (MLB). Ve čtvrtek půjde první den soutěže do boje všech třicet týmů a hrát se bude i před omezeným počtem fanoušků, kteří budou vpuštěni do hlediště. V Texasu mají na Rangers mít otevřené tribuny zcela. Titul v loňské zkrácené sezoně získali Los Angeles Dodgers.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

V zámoří startuje baseballová Major League Baseball (MLB).

Článek

Hrát se bude kvůli koronaviru za přísných hygienických opatření, tak jako funguje profesionální sport po celém světě, ale na rozdíl od většiny i s fanoušky. Počty diváků na stadionech budou různé, třeba newyorské týmy Yankees a Mets zpřístupní 20 procent z kapacity, což třeba u Yankees znamená, že může přijít téměř 11 tisíc lidí. Milwaukee Brewers naplní ochozy z 25 procent.

Vedení MLB doufá, že díky přítomnosti diváků na zápasech získá zpět trošku ztracený zájem o baseball. Loni se kvůli covidu-19 hrálo za zavřenými dveřmi a sezona byla zkrácena na 60 zápasů v základní části, přičemž normálně hraje každý tým 160 zápasů, a play off. Triumf Dodgers ve Světové sérii měl nejmenší sledovanost v historii.

Tým Los Angeles Dodgers je favoritem i letos. "Tvrdě makáme, protože si loňský rok chceme zopakovat, což už se nikomu dlouho nepovedlo," řekl polař Mookie Betts. Titul naposledy obhájili slavní Yankees z Bronxu, kteří vyhráli třikrát v letech 1998 až 2000.

Dodgers spoléhají především na skvělé nadhazovače. Osvědčené Claytona Kershawa, Davida Price, Walkera Buehlera a Julia Uriase navíc doplnil ranař Trevor Bauer.

Vrátit se na trůn chtějí právě Yankees. Už loni se předpovídalo, že by mohli uspět, ale velký počet zraněných hvězd jim v tom zabránil. Letos by měli v sestavě s Aaronem Judgem, Giancarlem Stantonem či DJ LeMahieuem znovu patřit k nejlepším.

"Máme talentovaný tým, ale ještě jsme nic nedokázali. Věřím, že už jsme nabrali zkušenosti a můžeme se proměnit ve vítězný tým," řekl trenér Yankees Aaron Boone, který má vedle skvělých pálkařů v sestavě i elitní nadhazovače Gerrita Cola a nově Coreye Klubera.

Přenosy z MLB bude opět možné naladit i v Česku prostřednictvím televize O2. Jako první budou k vidění právě Yankees proti Torontu Blue Jays.

Reklama