Hlavní obsah

Střelkyně Marušková: Se sezónou jsem zatím maximálně spokojená

PRAHA/PEKING

Po třetím místě na evropském šampionátu v Praze vybojovala další bronz ve vzduchové pistoli na závodě Světového poháru v Pekingu. Letošní sezónu tak Lenka Marušková rozjela skvěle. „Zatím jsem maximálně spokojená,“ přiznává čtyřiadvacetiletá střelkyně.

Foto: Václav Haman

Česká střelkyně Lenka Marušková s trenérem Břetislavem Putnou na SP v Pekingu.

Článek

„Základní závod jsem rozjela velmi dobře, tři série po 97 bodech jsou solidní. Až ta poslední (94 bodů) mi nevyšla, takže do finále jsem šla až jako šestá. Střílely se tu hodně vysoké výsledky,“ říkala Sport.cz a Právu do telefonu Lenka Marušková. „Ve finále jsem pak dala tři hodně nízké devítky. Nemohla jsem se do závodu dostat. Už jsem se docela bála, že to bude hodně špatné finále. Série pěti desítek v řadě mě ale zvedla a vytáhla až na stupně vítězů,“ radovala se.

<span>O něco více se zatím čtyřiadvacetileté závodnici daří ve vzduchové pistoli, než ve sportovní, v níž získala stříbro na OH v Aténách. „Je to tím, že jsem teď vzduchovku střílela více. Ve sportovní pistoli mi před dvěma dny nevyšlo finále, když jsem spadla z druhého na šesté místo. Teď už se jí ale v tréninku zase věnuji víc," dodala. </span>

<span>Nyní rodačku z Plzně čekají ještě dva závody Světového poháru v Mnichově a Miláně. A vše vyvrcholí v červenci mistrovstvím Evropy. "Zatím jsem se sezónou maximálně spokojená. Perfektně funguje spolupráce s trenérem Putnou a mým manželem Davidem, který mi dělá manažera,“ uzavřela střelkyně.</span>

Kostelecký bude letos střílet s olympijskou vítězkou

Nová sezóna začíná také olympijskému vítězi z Pekingu Davidu Kosteleckému. Příští týden odletí na závod Světového poháru do Káhiry. S formou ale není úplně spokojený. „Loni jsem měl touhle dobou odstříleno o pět tisíc terčů více. Přípravu mi narušily poolympijské akce, kterých jsem se musel zúčastnit. Pořádně jsem začal s tréninkem až v lednu. Fyzicky ani psychicky to není ono,“ přiznal Kostelecký.

Letos chtěl navíc začít střílet s novou zbraní Perazzi. Ale i tady nastaly problémy. „Nová brokovnice je perfektní, bohužel jsem s ní ale mohl střílet jen v Itálii. Policie totiž firmě zastavila vývozní povolení do zahraničí. Musel to řešit až soud. Vzhledem k tomu, že jsem většinu přípravy odstřílel se starou zbraní, budu tedy ještě letos závodit s olympijskou vítězkou,“ vyprávěl třiatřicetiletý střelec.

Kromě čtyř závodů Světového poháru se David Kostelecký chystá v červenci na mistrovství Evropy v Osijeku a v srpnu na světový šampionát v Mariboru. Titul mistra světa mu zatím chybí, a tak se na svou oblíbenou mariborskou střelnici už teď těší. „Mám to tam moc rád, vždy se mi zde dařilo. Brokaři, kteří vyhráli olympiádu, mi říkali, že rok po zlatu je vždy útlumový. Tak uvidíme. Jsem sám zvědavý, co to se mnou udělá. Určitě se ale lehce nevzdám,“ uzavřel olympijský vítěz.

Reklama