Hlavní obsah

Střelkyní roku 2009 se stala pistolářka Marušková

PRAHA/PLZEŇ

Vítězkou ankety Střelec roku 2009 byla v Plzni slavnostně vyhlášena Lenka Marušková. Čtyřiadvacetiletá střelkyně loni vybojovala několik medailí. Nejprve v únoru na vzduchovkovém mistrovství Evropy v Praze získala bronz a v červenci pak do své sbírky přidala stříbro z evropského šampionátu kulových zbraní v Osijeku.

Článek

A dařilo se jí i na závodech Světového poháru - z Pekingu si přivezla bronz. "Už dlouho se mi nepodařilo získat tolik medailí. Sezóna 2009 byla mojí nejúspěšnější po té olympijské, kdy jsem v Aténách 2004 získala stříbro," řekla v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu čtyřiadvacetiletá střelkyně.

"Doufám, že se mi na uplynulou sezónu podaří letos navázat. Čekají mě závody Světového poháru, mistrovství Evropy a hlavně letní světový šampionát v Mnichově, kde se už bude střílet o účastnická místa na olympijských hrách v Londýně 2012," dodala Marušková.

Druhé místo v anketě obsadil skeetař Jan Sychra, který v roce 2009 vyhrál závod Světového poháru v Mnichově a na evropském šampionátu v Osijeku získal v družstvech zlato a v jednotlivcích bronz. Třetí příčka patří Miroslavu Janušovi, který v uplynulém roce svou sbírku medailí z velkých soutěží zaokrouhlil na 115.

Nejlepším juniorem byl zvolen Miloš Slavíček, mistr světa ve skeetu.

Střelec roku 2009:
1. Lenka Marušková (pistole, Dukla Plzeň) 91 bodů, 2. Jan Sychra (skeet, Dukla Hradec Králové) 46, 3. Miroslav Januš (běžící terč, Dukla Plzeň) 45.
Junior roku: 1. Miloš Slavíček (skeet, Dukla Hradec Králové) 92, Tomáš Těhan (pistole, Dukla Plzeň) 41, Adam Hrabovský (puška, Dukla Plzeň) 23.
Talent roku: Miloš Slavíček 95.

Reklama

Související témata: