Hlavní obsah

VIDEO: Chisorovi s Hayem hrozí po skandálu v Německu doživotní distanc

MNICHOV/LONDÝN

Britským boxerům Derecku Chisorovi a Davidu Hayeovi hrozí za jejich potyčku na tiskové konferenci v Mnichově doživotní distanc. Národní svaz se chystá skandální události po sobotním duelu Chisory s Vitalijem Kličkem důkladně prošetřit a nevylučuje maximální tresty.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Po zápase se Dereck Chisora pustil i do Davida Haye (vpravo).

Článek

Potyčka mezi Chisorou a Hayem

"Doživotní zákaz je jedna z možností," řekl BBC generální sekretář kontrolní komise britského svazu Robert Smith. "Můžeme udělit pokutu, můžeme suspendovat nebo můžeme odebrat licenci," dodal.

Případný trest by nejspíš tvrději dopadl na Chisoru, neboť Haye loni v říjnu oficiálně ukončil kariéru. Pokud by se však chtěl bývalý šampión WBA vrátit, o čemž se v poslední době spekulovalo, nemusel by dostat licenci.

"Budu o tom mluvit s prezidentem německého svazu a s německou policií a pak zaujmeme patřičné stanovisko. Rozhodně to skončí disciplinárním řízením - a to minimálně s Chisorou," uvedl Smith, jenž označil mnichovské události za jeden z nejtemnějších momentů v historii britského boxu.

Do letadla až po výslechu

Chisora se v Německu postaral o kontroverze před, během i po duelu o mistrovský pás organizace WBC, který prohrál na body. Při pátečním vážení udeřil Klička do tváře, v ringu před zápasem vyplivl vodu na jeho bratra Vladimira a poté došlo na rvačku s Hayem, který zápas spolukomentoval pro televizi.

Oba boxeři se na tiskové konferenci dostali nejprve do slovní přestřelky, která přerostla v potyčku. Chisora tvrdil, že ho Haye napadl skleněnou lahví a na oplátku mu vyhrožoval, že ho zastřelí. Při pokusu odcestovat z Německa skončil Chisora i se svým trenérem na policii a až po výslechu mohl opustit zemi, do níž se už podle všeho jako boxer nevrátí. "Tohoto člověka už v životě nechci vidět v německém ringu," uvedl prezident Svazu německých profesionálních boxerů Thomas Pütz.

Po přísném trestu pro svého sobotního soupeře volá i Vitalij Kličko. "Takové chování musí skončit, jinak to s naším sportem půjde rychle z kopce," řekl čtyřicetiletý Ukrajinec.

Reklama

Související témata: