Hlavní obsah

VIDEO: Jockey Club se v dostihové sezóně 2009 krize nebojí

PRAHA

Tradičním pražským Gomba Handicapem Factoringu ČS odstartuje v neděli v pražské Chuchli letošní tuzemská sezona cvalových dostihů. Jockey Club České republiky podle svého prezidenta Václava Luky v letošním roce nečeká, že by dostihový sport výrazněji postihla ekonomická krize, a předpokládá, že rok 2009 české dostihy přečkají bez výrazných finančních ztrát proti minulosti.

Článek

Na závodištích nejvyšší kategorie se dokonce plánuje nárůst celkových dotačních prostředků, a to v Karlových Varech (proti loňsku bude navíc jeden dostihový den), v Mostu (navýšení cca o 600 tisíc korun) i Pardubicích (přes 1 milión Kč), přičemž centrální závodiště v Chuchli by mělo z hlediska dotací zůstat na loňských prostředcích.

"Letošní situace signalizuje, že dostihy půjdou proti obecnému trendu a dopady ekonomické krize v tomto roce by nemusely být nijak zásadní," odhadl opatrně optimisticky Luka, zatímco jeho kolega Petr Drahoš, člen prezidia Jockey Clubu, si pochvaloval i situaci v sázkách. "V loňském roce se na dostihových sázkách podařilo poprvé vykázat zisk přes deset miliónů korun, což je určitě pozitivní ukazatel, a věříme, že se v podobném trendu povede pokračovat i letos."

Pro sázkové účely budou k dispozici z velkých závodišť přímé přenosy průběhů dostihů na internetových serverech pořadatelů a Jockey Clubu, ovšem internetové sázení na tuzemské dostihy prostřednictvím legálních sázkových kanceláří možné letos nebude. Podle Drahoše bude pořadatel dostihových sázek jejich další rozvoj řešit až v rámci nové sázkové legislativy, která se čeká až v rámci nové legislativy po parlamentních volbách.

"Se stávající nabídkou a možnostmi jsme relativně spokojeni, a našim hráčům vyhovuje," konstatoval Drahoš, který je zároveň ředitelem společnosti TMM provozující pražské závodiště, jež je nejexponovanější dostihovou dráhou v regionu střední Evropy.

Dopady ekonomické krize podle Jockey Clubu nejsou patrné ani v počtu zaregistrovaných dostihových stájí a registrovaných koní, a loňské počty - 500 stájí a přibližně 1500 koní v tréninku - budou v brzké době vyrovnány. Problémem bude i letos personální obsazení v rolích jezdců, i letos však jsou zachovány cílové prémie pro vítěze žokejských šampionátů s tím, že překážkový šampionát pod patronací EŽ Praha rozdělí mezi nejlepší jezdce na konce sezóny rekordních 200 000 korun, vítěz rovinového šampionátu pod hlavičkou CK Martin Tour získá 60 000, což je proti loňsku nižší částka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články