Hlavní obsah

VIDEO: Omlouvám se. Bylo to trapné, pravil boxer Chisora, který se porval s Hayem

Provokace před zápasem, facka, plivanec na bratra v ringu. Nakonec rvačka s Davidem Hayem i vyhrožování, že ho zastřelí. Angličan Dereck Chisora toho stihl okolo sobotního zápasu o světový trůn s Vitalijem Kličkem opravdu hodně. Souboj o pás organizace WBC prohrál, a když mu vychladla hlava, omlouvá se za bitku s krajanem po duelu v Mnichově, kde se oba uráželi a poprali. Po tomto incidentu strávil sedm hodin ve společnosti německé policie.

Foto: ČTK/AP

Anglický boxer Dereck Chisora v Mnichově vyváděl, teď se omlouvá.

Článek
Fotogalerie

Potyčka mezi Chisorou a Hayem

„Po velké publicitě situace v Mnichově bych se chtěl omluvit za to, co se stalo. Mé chování bylo neomluvitelné, ale v zákulisí zápasu pro to bylo hodně důvodů, ale ty se nezveřejňují. Ale to není omluva. Chápu, že britská boxerská asociace bude celou záležitost analyzovat, včetně konfliktu s Davidem Hayem. Uznávám, že jsem se choval naprosto neprofesionálně. Teď, když jsem vychladl a hodnotím, co se stalo, chápu, že jsem se mýlil a jsem nucen se omluvit za své činy. Mé chování bylo politováníhodné a hluboce trapné,“ cituje ESPN.com Chisoru.

Po strkanici mezi Chisorou a Hayem zasahovala i německá policie. Chisora dokonce vyhrožoval, že Haye zastřelí.

„Jako profesionální boxer musím ovládat své emoce v ringu i mimo něj. V sobotu večer jsem udělal něco, čeho lituji. V Mnichově jsem spolupracoval s německou policií a byl propuštěn bez obvinění. Více nebudu nic komentovat, až do oficiálního jednání o tomto případu,“ řekl Chisora, který za facku po vážení dostal pokutu 50 tisíc dolarů.

Nyní se ve vzduchu vznáší i úplně jiný verdikt. Boxer, který po dlouhé době potrápil jednoho z Kličků, může vyfasovat doživotní distanc. Ten hrozí i druhému rváči. „Uvědomuji si, že nejsem žádný anděl, nevadí mi (braková) diskuze s cílem zvýšit zájem o box, ale během svých jedenadvaceti let ve sportu jsem nebyl nikdy zapojen do tak závažné rvačky,“ reagoval Haye.

„Řekl bych, že tyto druhy akcí musí být ukončeny, jinak to s boxem půjde z kopce,“ dodal v pondělí Vladimir Kličko.

Reklama

Související témata: