Hlavní obsah

Vladimir Kličko má smůlu. Místo o titul po bratrovi musí boxovat proti Pulevovi

Hamburk

Přestože by ukrajinský boxer Vladimir Kličko nejraději boxoval o titul organizace WBC, kterého se vzdal jeho bratr Vitalij, jeho příštím soupeřem bude Bulhar Kubrat Pulev. Souboj Kličkovi nařídila organizace IBF. Termín ani dějiště zápasu ještě není známý. Pokud by se obě strany do dvou týdnů nedohodly, rozhodne o pořadateli dražba.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Ukrajinský šampión Vladimir Kličko se utká s Bulharem Kubratem Pulevem.

Článek

Třiatřicetiletý Pulev, přezdívaný Kobra, je profesionálem od roku 2009, v žádném z 20 zápasů neprohrál a na kontě má 11 knokautů. "Viděl jsem Klička boxovat na konci dubna a s někým takovým, jako byl Alex Leapai, neměl žádné problémy. Až půjde do ringu se mnou, bude to rozhodně jiné. Dokážu světu, že Kličko není žádný neporazitelný stroj, a splním si sen," řekl Pulev, někdejší amatérský mistr Evropy a bronzový medailista z mistrovství světa.

Kličko před necelými dvěma týdny knokautoval Australana Leapaie už v pátém kole a obhájil tituly organizací WBA, IBF a WBO i menší IBO. Jeho cílem je teď získat zbývající významný titul WBC, který měl donedávna v držení jeho bratr Vitalij, dal jej ale všanc kvůli politické kariéře.

O uvolněný mistrovský pás se 10. května v Los Angeles utkají Kanaďan Bermane Stiverne a Američan Chris Arreola. Vladimir Kličko si dělal naděje, že jeho dalším soubojem bude takzvaný sjednocovací duel s vítězem tohoto utkání, nejprve jej ale čeká povinná obhajoba titulu IBF proti aktuální jedničce žebříčku Pulevovi. IBF duel nařídila, protože Kličko o její mistrovský pás naposledy boxoval v červenci 2012.

Reklama

Související témata: