Hlavní obsah

Po tvrdé porážce vyzvou Češi ve čtvrtfinále Brity. Blbý zápas může přijít, zvedneme se, říká Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na závěr ostravské skupiny mistrovství Evropy čeští baseballisté narazili na skvělý výkon Španělů, kteří jim nedovolili skórovat a výhrou 9:0 si zajistili postup do čtvrtfinále z prvního místa. Smutnit ale Češi nemusí, play off si zahrají také, jako druhý postupující se ve čtvrtek v Brně utkají s vítězem skupiny B Velkou Británií (od 18.30 hodin).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Baseballista Martin Červenka.

Článek

„Je to sport, první dva dny nám vyšlo, na co jsme sáhli. Španělé byli lepší, smázli nás a já jim tleskám. Neudělali jsme ani bod a bez bodů se nevyhrává,“ řekl manažer českého týmu Pavel Chadim.

Baseballistům Česka se po dvou přesvědčivých vítězstvích nad Rakouskem (9:0) a Řeckem (14:0) v posledním utkání v Ostravě vůbec nedařilo v útoku. Naopak Španělé na pálce dominovali. Zaznamenali tři homeruny a byli blízko k předčasnému ukončení zápasu.

„Naštěstí se to nestalo. Dotáhli jsme utkání do deváté směny a alespoň takto poděkovali ostravským divákům. Hnali nás a věřili nám, když se dařilo, ale byli skvělí i tehdy, kdy nám to nešlo,“ děkoval podruhé vyprodaným tribunám v Arrows Parku v Ostravě-Porubě Chadim, který na nadhazovačském kopci protočil proti Španělsku pětici hráčů.

Startera Marka Minaříka ve čtvrté směně nahradil Jan Novák, který na „kopci“ zažil i krušnou chvilku, když jej jen těsně minul zlomený nástroj španělského pálkaře. „Je to trošku nebezpečné. Řval jsem na něj pozor! Ale nevím, jestli mě v té vřavě slyšel. Naštěstí to dopadlo dobře, pálka ho netrefila, byl z toho aut a vše dopadlo, jak mělo,“ pousmál se zadák Martin Červenka.

Po Novákovi si zaházeli ještě Filip Čapka, Jake Rabinowitz a Daniel Mráz. „Druhá třetí směna nám nesedla, nechali jsme trošku míče na středu mety a jejich kvalitní pálkaři to potrestali. Přišel tam Honza Novák, odházel tři výborné tři inningy, pak Jake a Marzík na konci. Každý nadhazovač si ve skupině hodil alespoň něco, máme den volna, věřím, že všichni budou ready na čtvrtek,“ řekl Červenka.

O volném dni čeká Čechy přesun do Brna se zastávkou v Olomouci. „Budeme tam mít dobrovolný trénink, večer pak v Brně kryoterapii. Máme osmačtyřicet hodin na regeneraci a čas je nejlepší psychoterapeut,“ pousmál se trenér Chadim.

Ve čtvrtek budou Češi ve čtvrtfinále proti Britům na stadionu Draků Brno, kde organizátoři navýšili kapacitu tribun o pět set míst na dva apůl tisíce míst, bojovat o všechno. „Blbý zápas může přijít. Proti Španělům to nevyšlo, ten zápas nám nesedl, ale takový je baseball. Věřím, že do čtvrtka se zvedneme. Dáme do toho všechno a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Červenka „Máme natolik zkušený tým, že nás tahle porážka nerozhodí,“ pokračoval zkušený reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články