Hlavní obsah

Podolí a Nymburk se kvůli drahým energiím zavírat nebudou, jsou v zastropování

Plavecký stadion v Podolí a Sportovní centrum Nymburk se kvůli drahým energiím zavírat nebudou. Po změně vládního nařízení se na ně vztahuje zastropování cen, které začne platit od ledna. ČTK to potvrdil Miroslav Jansta, předseda České unie sportu (ČUS), která oba areály provozuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plavecký bazén v Podolí (ilustrační foto)

Článek

Původně ČUS nesplňovala vládní podmínky pro zastropování cen. Provoz Podolí a Nymburku by se tak prodražil o neúnosných padesát milionů korun ročně, takže hrozilo, že je ČUS v lednu uzavře. Vláda ale na začátku listopadu rozšířila okruh právnických osob, které mají na zastropování nárok.

ČUS s oficiálním vyjádřením čekala na zveřejnění nové verze vládního nařízení a vlastní právní analýzu. "Stávajícím zpřesněním jsou zastropovány i sportovní spolky zapsané v rejstříku sportovních organizací Národní sportovní agentury. Znamená to, že sportovní areály České unie sportu - Plavecký stadion v Praze Podolí a Sportovní centrum Nymburk budou moci pokračovat v provozu i po novém roce," uvedl Jansta.

Není ale jasné, zda oba areály budou pro profesionální i amatérské sportovce dostupné ve stejném rozsahu jako dosud. "O režimu provozu rozhodne výkonný výbor ČUS, neboť i se zastropováním bude provoz násobně dražší," upozornil Jansta.

V Podolí trénují i někteří čeští reprezentanti v plavání. Národní sportovní centrum Nymburk bývá místem soustředění pro řadu vrcholových sportovců. V lednu se tam chystá elitní česká oštěpařská skupina trenéra Jana Železného v čele s nejlepším českým atletem tohoto roku Jakubem Vadlejchem.

Reklama

Související témata: