Hlavní obsah

Pro diváky Velké pardubické vzniknou provizorní parkoviště a posílí se MHD

Provizorní parkoviště a posílená MHD i železniční doprava budou připraveny pro nápor diváků dostihu Velká pardubická. Na závodiště podle organizátorů dostihu pojedou běžné vlaky na trati mezi Chrudimí a Pardubicemi, které doplní historické železniční vozy ze 40. a 50. let minulého století. Uvedl to na svém webu Dostihový spolek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pro veřejnost budou v neděli od 08:00 do 19:00 vyhrazeny parkovací plochy na uzavřené silnici I/37 ve směru Pardubice – Chrudim. Tranzitní doprava bude vedena přes město. Přijet na provizorní parkoviště bude možné od mimoúrovňového křížení silnice u Dražkovic, nájezd od kruhové křižovatky I/2 u Parama bude uzavřen. Po 19:00 budou všechna zbylá odstavená auta odtažena.

Majitelé parkovacích karet s označením P2 mohou také využít pro parkování plochy civilního letiště East Bohemian Airport. Parkoviště bude otevřeno od 08:00 a od terminálu na závodiště a zpět budou návštěvníky převážet autobusy. Budou z letiště odjíždět nejdříve průběžně po naplnění vozidla. První spoj pojede v 09:00 a další podle jízdního řádu.

V městské dopravě bude možno využít posílených spojů. Budou vedeny na linkách Závodiště – Polabiny, Sluneční, Dubina sever, Dubina točna, Hlavní nádraží Masarykovo náměstí. Na zastávku Závodiště zajíždí linky 8, 88, 14, 15, 24 a 29, cestující budou přepravováni bezplatně.

Na zastávce Závodiště budou stavět běžné vlaky mezi Chrudimí a Pardubicemi. Posílí je železniční doprava historickými vozy ze 40. a 50. let minulého století ze stanice Pardubice – Rosice nad Labem a zpět.

Reklama

Související témata: