Hlavní obsah

Česko - USA 6:3Senzace! Čeští softbalisté na MS slaví historickou výhru nad USA

Čeští softbalisté vybojovali na mistrovství světa v Aucklandu historické vítězství 6:3 nad USA. Ve třetím zápase v základní skupině se Češi oklepali z nedělní vysoké porážky s Kubou (0:7) a Američany zdolali v pátém vzájemném duelu na světové scéně poprvé. Na turnaji se úřadující evropští šampioni dočkali první výhry a mají bilanci 1:2.

Foto: ČSA

Český softbalový reprezentant Marek Malý.

Článek

Výběr trenéra Jaroslava Korčáka táhl za vítězstvím nadhazovač Michal Holobrádek, který zaznamenal 10 strikeoutů a povolil soupeřům jen osm odpalů. V českém týmu se naopak George Harris a Tomáš Klein blýskli homeruny.

"Hráčům jsme zdůraznili, že tohle je turnaj, na kterém není čas se litovat, že je potřeba sebrat se a dát do toho dneska srdce. A to jsme udělali. Jsem na tým hrozně pyšný, jak se dokázal vrátit," uvedl na webu šampionátu trenér Korčák. "Na pálce i na nadhozu jsme dokázali využít příležitosti, které jsme na začátku zápasu dostali a šli do vedení. Michal na kopci odházel opravdu skvělý zápas a pomohl nám vyhrát," dodal.

V dalších dnech český tým čekají ještě utkání s Argentinou a Filipínami. Do elitní fáze postoupí z šestičlenné skupiny tři mužstva, ostatní budou hrát o 7. až 12. místo.

Čeští softbalisté sní o historické medaili. Jsou jedenáctinásobnými mistry Evropy, ale na MS skončili nejlépe šestí v roce 2000.

Reklama

Související témata: