Hlavní obsah

Širůčková získala na Evropských hrách bronz v lezení na obtížnost

Aktualizováno

Česká reprezentantka Tereza Širůčková získala na Evropských hrách bronz v lezení na obtížnost. V polském Tarnówě ji porazily jen Francouzky Camille Pougetová a Zelia Avezouová.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Širůčková na ME v Mnichově 2022.

Článek

Dvacetiletá Širůčková se do finále dostala z dělené osmé příčky, takže papírově nepatřila k favoritkám v boji o medaile. Ve finále startovala jako první a dostala se na 39. chyt. To byl výkon, který překonaly jen dvě ze zbývajících osmi soupeřek. Blízko byla i vítězka semifinále Mattea Pötziová z Rakouska, která ale zapsala jen 38+, takže skončila těsně za českou lezkyní čtvrtá.

Širůčková se poprvé prosadila na mezinárodní scéně mezi dospělými. Na loňském mistrovství Evropy byla dvaatřicátá, na červnovém závodě Světového poháru v Innsbrucku obsadila 34. místo.

Využila prořídlého startovního pole. Na Evropských hrách, které nejsou pro sportovní lezení mistrovstvím Evropy, startovalo v obtížnosti jen sedmnáct žen. Chyběla absolutní evropská špička v čele se Slovinkou Janjou Garnbretovou. Evropských her se nezúčastnila ani nejlepší česká reprezentantka v této disciplíně Eliška Adamovská.

Širůčková se postarala o šestou českou medaili na třetím ročníku Evropských her, který se koná v Krakově a dalších polských městech. Dnes to byl třetí cenný kov po zlatu kanoisty Martina Fuksy a bronzu taekwondistky Dominiky Hronové.

Evropské hry v Krakově - sportovní lezení:
Obtížnost:
Muži:
1. Fourbet (Fr.) 39
2. Tomatis (It.) 38+
3. Posch (Rak.) 38
...v semifinále 13. ŠIMON POTŮČEK (ČR).
Ženy:
1. Pougetová 43+
2. Avezouová (obě Fr.) 42+
3. ŠIRŮČKOVÁ (ČR) 39

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.