Hlavní obsah

Squashista Švec je v semifinále PSA turnaje v Ostravě

Zachráncem českého mužského squashe na turnaji Czech Pro Series VI je Martin Švec. Porazil maďarskou jedničku Balazse Farkase 3:0 na sety a jako jediný z domácích hráčů prošel do nedělního semifinále. „Z výkonu mám velkou radost, tak dobře už jsem hodně dlouho nehrál," radoval se Švec. Do semifinále profesionálního turnaje PSA se dostala také Natálie Babjuková, která přehrála Evu Feřtekovou.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Martin Švec v akci.

Článek

Švec určoval tempo hry, výborně zakončoval. Parádní výkon proti nepříjemnému soupeři korunoval postupem ve třech setech. „To je obrovský bonus, protože každá výměna s Balaszem hodně bolí. Je to poprvé, co se mi ho podařilo porazit," tvrdil Švec, který už má na kontě triumf z turnaje PSA.

Na světovém žebříčku drží 81. místo, v Ostravě je nasazenou dvojkou. Po sobotě zůstal v turnaji jediným českým squashistou. Na turnaji Czech Pro Series VI, který pořádá Česká asociace squashe a podpořila ho Národní sportovní agentura, nepokračuje česká jednička Daniel Mekbib. Své duely prohráli také Jakub Solnický a Viktor Byrtus.

„To, že kluci povypadávali, mě mrzí. Ale všichni měli kvalitní soupeře ze světové stovky. Už jen to, že se dostali čtyři Češi do čtvrtfinále turnaje s dotací 10 tisíc USD je podle mě úspěch," zhodnotil výkon krajanů Švec, kterého čeká v nedělním semifinále Argentinec Leandro Romiglio. „Leandra znám už z doby před covidem, kdy jsem byl na sérii turnajů v Jižní Americe. Vím, co čekat. Mezi jeho silné stránky určitě patří pohyb," tvrdil Švec.

Velké překvapení přinesl také turnaj žen v Ostravě. V něm vypadla první nasazená Anna Serme, které nesedl zápas s protihráčkou ze Singapuru Au Yeong Wai Yhann.

Reklama

Související témata: