Hlavní obsah

Squashistka Babjuková je poprvé ve finále turnaje PSA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečný úspěch. Natálie Babjuková startuje na ostravském turnají Czech Pro Series VI na divokou kartu, poprvé se účastní turnaje PSA na českém území a hned je z toho postup do finále! Vyhrála totiž nad nevyzpytatelnou Au Yeong Wai Yhann ze Singapuru 3:0 na sety. „Je to paráda. Taktika fungovala, hrálo se mi skvěle," jásala Babjuková. Naopak Martin Švec se do finále v Ostravě nedostal, když nestačil na Argentince Leandra Romiglia a podlehl mu 0:3 na sety. Finále se hrají v pondělí od 18:30.

Foto: Irena Vanišová

Squashistka Natálie Babjuková je poprvé ve finále PSA turnaje.

Článek

Babjuková má bohaté zkušenosti se squashem v zahraniční, pět let žila v USA, kde se díky studiu dostala také do univerzitního týmu. S Trinity College vyhrála celonárodní mistrovství univerzit. „Nejsem profesionální hráčka, hraju jen lokální turnaje, ale trénuju několikrát týdně, jak mi dovolí práce," konstatoval Babjuková, která patří k české špičce. „Na tento turnaj jsem dostala divokou kartu, za což chci České asociaci squashe moc poděkovat. Je to moje první finále, dokonce je to můj vůbec první PSA turnaj v Evropě."

V semifinále porazila šikovnou squashistku ze Singapuru, která předtím vyřadila Annu Serme, první nasazenou hráčku turnaje. „Snažila jsem se hru držet rovně, nehrát příliš crossů a zkracovat. Soupeřku jsem vůbec neznala, hrála celkem pomalou hru, což mi vyhovovalo," dodala Babjuková, která ve finále vyzve druhou nasazenou Britku Lily Taylor. „Na finále se moc těším. Poperu se o výhru," slíbila Babjuková.

To Martin Švec nenavázal na výkon ze čtvrtfinále a v boji o finále byl nad jeho síly Argentinec Leandro Romiglia. „Před několika lety jsem měl šňůru turnajů v Jižní Americe. Vím o tom, že je tam squash čím dál více populární," tušil už před zápasem těžkou bitvu Švec. Bojoval, ale nakonec neuhrál ani set. V mužském finále Czech Pro Series VI tak Argentinec vyzve Petera Creeda z Walesu.

Reklama

Související témata: