Hlavní obsah

Squashistka Babjuková na turnaji PSA v Ostravě až k titulu nedošla

Česká squashistka Natálie Babjuková překvapivě úspěšné účinkování na turnaji Czech Pro Series VI v Ostravě až k prvnímu titulu na okruhu PSA nedotáhla. Ve finále prohrála s Britkou Lily Taylorovou 0:3 na sety.

Foto: Irena Vanišová

Squashistka Natálie Babjuková je poprvé ve finále PSA turnaje.

Článek

"Jsem trošku zklamaná, že jsem nevyhrála, chtěla jsem to dotáhnout do konce. Ale celkově jsem spokojená, jedná se o můj největší úspěch v kariéře," uvedla Babjuková v tiskové zprávě. Dvojnásobná bronzová medailistka z domácího šampionátu v Ostravě startovala na divokou kartu a byl to její první turnaj PSA v Evropě.

„Tempo ve finále bylo rychlejší než v předchozích zápasech. Já už jsem cítila určitou únavu v nohách, nebyla jsem tak rychlá a nedokázala na to reagovat. Soupeřka kontrolovala většinu výměn, já byla ta, co běhala kolem," dodala Babjuková.

Česká squashistka v některých výměnách statečně vzdorovala, celkem proti favoritce vybojovala ve třech setech 16 bodů. „Na začátku zápasu jsem byla trochu nervózní, pak jsem se do toho dostala. Pomohla mi atmosféra a diváci, kteří skandovali mé jméno," usmála se Babjuková, která není profesionální squashovou hráčkou.

Zajímavostí je, že v USA studovala politologii a pomáhala v prezidentské kampani Hillary Clintonové. „Moje hlavní funkce byla mluvit s voliči po domech, ptát se jich, koho budou volit nebo jim volat. Zúčastnila jsem se mnoha akcí se samotnou Hillary, nebo s lidmi, kteří jí podporovali. Potkala jsem se také s Madeleine Albrightovou," líčila česká squashistka. „Zkušenosti z USA mi rozhodně moc pomohly. Squashová úroveň na amerických univerzitách je hodně vysoká, je tam skvělá atmosféra a profesionalita."

A jestli se bude soustředit na squash po skvělém úspěchu na PSA v Ostravě ještě více? „Blesklo mi to hlavou, ale asi nebudu objíždět zahraniční turnaje. Pokud dostanu v Česku na akci PSA divokou kartu, tak se velmi ráda zúčastním. Že bych ale dala výpověď v práci a začala se věnovat profesionálně squashi, tak to asi ne," doplnila Babjuková.

Ve finále mužů Argentinec Leandro Romiglio porazil 3:0 Petera Creeda z Walesu.

Reklama

Související témata: