Hlavní obsah

Ukázkový a rekordní šampionát. Český baseball získal respekt i tři ze čtyř ocenění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká chvála. Ve španělské Málaze se konal každoroční kongres WBSC Europe. Na něm se již tradičně udělovala individuální ocenění za předchozí rok. Český baseball si nakonec domů veze hned tři ze čtyř ocenění, včetně té nejcennější pro Federaci roku 2023.

Foto: baseball.cz

Předseda České baseballové asociace Petr Ditrich (vlevo) s cenou pro Federaci roku 2023.

Článek

Baseballová komise WBSC Europe v tiskové zprávě ocenila „vynikající organizaci EuroBaseballu 2023. Místní organizační výbor akce stanovil nové standardy pro baseballové šampionáty na celém kontinentu.“

Mistrovství Evropy, které Česká baseballová asociace v roce 2023 pořádala, přineslo rekordní zájem. Na stadiony přišlo dohromady 23 438 diváků. Finálové utkání mezi Španělskem a Velkou Británií v Brně na stadionu sledovalo 2394 fanoušků, což z něj udělalo zápas s největší návštěvou mistrovství Evropy v historii.

„Je to ocenění dlouhodobé práce a speciálně roku 2023, který na evropské baseballové prostředí zapůsobil. Je to spíš o mistrovství Evropy, které se hodnotí jako vzorové pro další šampionáty. Všichni z něj měli fantastické pocity. Druhým bodem je vystoupení na WBC a že používáme naše hráče. To všichni oceňují,“ vysvětluje předseda České baseballové asociace Petr Ditrich, který ocenění přímo na kongresu v Málaze převzal.

Foto: baseball.cz

Detail ceny pro baseballovou Federaci roku 2023.

ČBA byla již počtvrté oceněna nejlepší baseballovou federací roku v Evropě. Naposledy tuto cenu získala za rok 2019.

Do Česka putují také další dvě individuální ocenění. Nejlepším zapisovatelem roku se stala Romana Kucková a cenu pro nejlepšího rozhodčího získal Marek Vičar. Trenérem roku se pak stal Nelson Prada, jenž dovedl Španělsko ke zlatým medailím na evropském šampionátu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články