Hlavní obsah

V badmintonové extralize jde o postup do Final Four

Základní část badmintonové extraligy smíšených družstev jde do finiše a slibuje dramatickou podívanou. Za suverénními Benátkami v neděli vyvrcholí souboj o přímý postup do Final Four. Nejlepší výchozí pozici má BA Plzeň, která nastoupí na půdě pražského Meteoru v přímém souboji o druhou pozici. Na tu si ale myslí i Stavos Slatina a ostravská sestava B. O. Chance.

Foto: Karel Kotyza

Badmintonistka Tallu van Coppenolle bude v akci v boji o postup do vyřazovací fáze extraligy smíšených družstev.

Článek

V pražské Vinoři přivítá Meteor hráče BA Plzeň. Pokud hosté zvítězí, nemusejí se ohlížet na výsledky konkurentů a vybojují si přímou účast na závěrečném turnaji čtyř nejlepších. Nejistý je ale start jejich hvězdy Jana Loudy, který se dává zdravotně dohromady. V utkání budou k vidění minisouboje reprezentantů či adeptů na dres národního celku. Představí se kvalitní české mládí - Jiří Král, Lucie Krulová, Petra Maixnerová, Kateřina Mikelová, Daniel Dvořák.

Brněnský STAVOS přivítá lídra soutěže z Benátek nad Jizerou. Zápas by mohl nabídnout přehlídku čerstvých mistrů Evropy z Dánska. Na straně domácích je soupisce Jeppe Bay a Hans-Kristian Vittnghus. U hostů pak Mikkel Mikkelsen, Rikke Soby Hansen a Rasmus Kjaer.

Celek B. O. Chance přivítá beznadějně poslední Český Krumlov, který ještě nezískal ani bod. O postup do vyřazovací části extraligy půjde i v souboji FSpS s Klimkovicemi. Hostující celek potřebuje vyhrát, a to minimálně 5:2, aby si zajistil pozici, podle které se bude hodnotit sezona. O to, aby byla úspěšná, by se měla starat třeba ve výborné formě hrající vicemistryně republiky Tallu van Coppenolle, Ind Harshit Aggarwal, nebo Anders Sondergaard.

Dle soutěžního řádu je logicky nejdůležitějším kritériem počet bodů, tím druhým pak celkový rozdíl mezi vyhranými a prohranými zápasy. Celky na druhém až pátém místě mají tento rozdíl stejný. 23 vyhraných zápasů a 19 prohraných, dá se tak čekat pořádné drama.

Reklama

Související témata: