Hlavní obsah

Ve finále Světového poháru střelců zvládli kvalifikaci Brázdová a Lipták

Puškařka Lucie Brázdová a olympijský vítěz v trapu Jiří Lipták uspěli v kvalifikaci President's Cupu, finále Světového poháru ve sportovní střelbě. V Káhiře se oba probojovali mezi osm nejlepších - Brázdová ve vzduchové pušce ze třetího místa, Lipták byl šestý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní střelec Jiří Lipták v akci.

Článek

Ve čtvrtek oba české reprezentanty čeká boj ve čtyřčlenných skupinách o semifinále, které bude na programu v pátek. Ve stejný den vyvrcholí vzduchovkářské soutěže souboji o zlato, mezi brokaři se rozhodne o vítězích v sobotu.

Kvalifikace byla konečnou pro Barboru Šumovou ve skeetu (10.), Jiřího Přívratského ve vzduchové pušce, Pavla Schejbala ve vzduchové pistoli a Jakuba Tomečka ve skeetu (všichni 11.).

Ve čtvrtek se rozhodne o finalistech ještě v kulových disciplínách. V rychlopalné pistoli startuje Matin Strnad a z malorážky na 3x40 ran budou střílet Přívratský, Petr Nymburský a Veronika Blažíčková. Jejich finále jsou na programu v sobotu.

Devět reprezentantů ve finále SP znamená historicky nejvyšší českou účast. Do soutěží ve 12 olympijských disciplínách se střelci kvalifikovali na základě pořadí ve světovém žebříčku do 12. místa.

Reklama

Související témata: