Hlavní obsah

Knedla vylepšil rekord na znakařské stovce a má olympijský limit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavec Miroslav Knedla v semifinále mistrovství světa juniorů v Netanji časem 53,28 výrazně vylepšil český rekord na 100 metrů znak a splnil rovněž olympijský limit. Napodobil tak Barboru Seemanovou, která na červencovém MS zaplavala limit do Paříže na kraulařské dvoustovce.

Foto: LEN / Derencsényi István, ČTK

Plavec Miroslav Knedla na archivním snímku.

Článek

Osmnáctiletý Knedla, který na loňském MSJ v Limě získal bronz na padesátce i na stovce, v Izraeli překonal časem 54,17 už v dopoledních rozplavbách národní juniorský rekord. Nejlepším výkonem semifinále pokořil dosavadní dva roky staré maximum Jana Čejky o 75 setin.

„Když jsem ráno zaplaval 54,17, tak jsem si říkal, že mi to tady jede, protože ráno jsem takhle nikdy neplaval. Respektive za celou dobu, co plavu znak, tak ani odpoledne. To mě nakoplo a odpoledne jsem doufal, že zaplavu pod 54 vteřin, ne-li lépe. I když jsem vnitřně strašně chtěl dát olympijský limit. A pak mě překvapilo, že jsem zaplaval skoro půl vteřiny pod limitem. Jsem beze slov… zažívám euforii a myslím si, že to tady v následujících dnech půjde zaplavat lépe, jak 100 znak, tak i ostatní disciplíny,“ uvedl v tiskové zprávě svazu Knedla, jehož v úterý vedle finále znakařské stovky čeká ještě dopolední rozplavba na krátké polohovce.

Reklama

Související témata: