Hlavní obsah

Ještě nemáme hotovo, ale dýchá se nám líp. Rezek o roli asistenta v Teplicích a mentorovi Horváthovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu si ho vytáhl nový trenér Teplic Zdenko Frťala od dorostu k A-týmu do pozice asistenta. Aby mu pomohl zachránit ligu pro Severočechy, kteří byli v kritické situaci. To se na 99 procent podaří, tři kola před koncem mají náskok sedmi bodů na barážovou příčku.

Upoutávka na podcast Bodlo s Janem Rezkem

 
Článek

„Když jsme přišli k týmu, nevypadal psychicky dobře. Naším prvním cílem bylo, zvednout klukům náladu a sebevědomí, což se povedlo. Ještě nemáme hotovo, ale dýchá se nám líp," říká teplický asistent a bývalý reprezentační útočník Jan Rezek v podcastu Bodlo na Sport.cz.

Severočeši můžou dát razítko na záchranu už v neděli v Ostravě v případě vítězství. „Pochopitelně bychom měli rádi už klid. Baník je nepříjemný soupeř, ale chceme určitě urvat body," tvrdí Rezek, který si pochvaluje vyváženost týmu. Mezi zkušené hráče se výtečně asimilovali mladíci Štěpán Chaloupek, Jan Knapík a Tadeáš Vachoušek. Cítí Rezek, že současné mužstvo má perspektivu?

„Dva roky slýchám kolem, jak mají Teplice špatný kádr, že jsou jasným kandidátem sestupu. Tohle si rozhodně nemyslím. Je tady spousta kluků, kteří mají rozhodně na víc než hrát o sestup," podotýká Rezek, který se svými kolegy vymýšlí pro mužstvo před zápasy motivační videa.

„Třeba nedávno bylo padesátileté výročí teplického stadionu. Tak jsme vybrali slavné stadiony, jako například Camp Nou nebo San Siro, přidali jsme k tomu hezkou hudbu a sestřih povedených akcí našeho týmu," prozrazuje Rezek, který nyní studuje trenérskou profilicenci.

Za mentora si vybral velkého kamaráda Pavla Horvátha, se kterým prošel během hráčské kariéry Teplicemi, Spartou a Plzní. „Někdy se scházíme, většinou si ale voláme. Probíráme tréninky a zápasy. Horvi vidí fotbal trochu jinak než já, ale jsem moc rád, že je mým mentorem právě on," uvádí 41letý Rezek.

Reklama