Hlavní obsah

Co reprezentaci přivedlo k bronzu? A nezničí euforii volby prezidenta svazu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační hokejisté už jsou víc než den z mistrovství světa doma a mají za sebou další divokou oslavu bronzu. Jaká ale byla cesta za ním a jaké tři klíčové faktory k němu tým dovedly? A nezničí hokejovou euforii z medaile blížící se volby prezidenta svazu, které bezesporu přinesou i vzájemná osočování a špínu? I to řeší v dalším díle podcastu Za mantinelem reportéři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára, kteří šampionát sledovali přímo na místě.

Upoutávka k podcastu za Mantinelem na téma: Faktory, které dovedly českou reprezentaci k bronzu na MS.

 
Článek

Byla tu viditelná soudržnost týmu, trpělivost kouče Kariho Jalonena, který nedělal bláznivé změny v sestavě a před veřejností zásadně nekritizoval hráče. A samozřejmě i trio elitních útočníků Roman Červenka, David Krejčí a David Pastrňák. Měli-li reportéři najít zásadní důvody, proč po deseti letech skončilo dlouhé čekání na medaili, shodli se právě na těchto.

Vyzvedli i samotného kouče, který působil velmi pokorně a i o po vítězném zápase o bronz dokázal ocenit své kolegy. Aby o přestávce vystřídal Karla Vejmelku za Marka Langhamera, byl nápad trenéra brankářů Zdeňka Orcta, prohození Davida Pastrňákem s Matějem Blümelem mu zase poradil Martin Erat.

Jak ale bronz vytěžit? A jak aktuálně využít kouče Jalonena, který má smlouvu do roku 2024, by mělo být zásadní téma pro nového prezidenta svazu, který bude znám z konference 18. června. Tomáš Král právě k úterý 31. května oficiálně abdikoval.

Kdo by ho mohl nahradit a jaké bude mít úkoly se rovněž dozvíte z podcastu Za mantinelem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články