Hlavní obsah

Extraligové otazníky: Kdo do čtyřky a baráže? O schizofrenní situaci Kubíka a Jágrově dilematu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco už za pár dní bude nejspíš jasno o Pardubicích coby vítězi základní části, i šest kol před koncem dlouhodobé fáze hokejové extraligy zůstává spousta nevyjasněných otazníků. Kdo zamíří do baráže o uchování příslušnosti v nejvyšší soutěži? A komu se podaří urvat čtvrté místo zaručující přímý postup do play off? Nejen o tom diskutují v novém díle podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Upoutávka na podcast Za mantinelem

 
Článek

Bitva o čtvrtý flek slibuje drama až do konce. I kvůli tomu, že kartami zamíchal Mountfield, který za posledních sedm kol neztratil ani bod. Aktuální postavení v tabulce? 4. Hradec Králové 75 bodů, 5. Třinec 74 bodů, 6. Liberec 71 bodů, 7. Olomouc 67 bodů a zápas k dobru.

„V pátek se podruhé v tomto týdnu odehraje zápas Třinec – Hradec. Kdyby se Východočechům podařilo venku zvítězit v základní hrací době, odskočili by už na čtyři body a navíc by měli lepší bilanci vzájemných zápasů," upozorňuje Škvor, že Mountfield se v pátek může přímému postupu do čtvrtfinále hodně přiblížit.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Oliver Okuliar, Christophe Lalancette, Radovan Pavlík, Filip Pavlík a Patrik Marcel z Hradce Králové oslavují gól proti Litvínovu.

Zamotaná je situace i na spodku tabulky. Poslední Kladno ztrácí na České Budějovice už jen bod, na dvanáctý Litvínov dva. V úplném klidu nemůže být ani Mladá Boleslav, jejíž polštář na Rytíře se smrsknul na šest bodů.

V předposledním kole hostí Motor Rytíře, a pokud by do té doby oba týmy stále neměly jistotu záchrany, hodně pikantní by byl duel pro Adama Kubíka. Toho času útočník Kladna má totiž pro příští sezonu podepsanou smlouvu právě v Českých Budějovicích.

„Býti hrajícím majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem, opravdu bych hodně pozoroval, jak k tomu bude Adam Kubík přistupovat. Než riskovat to, že bych ho dostal do opravdu schizoidní situace, je otázka, jestli ho do zápasu vůbec postavit. Určitě by neměl problém s profesionálním přístupem, ale když udělá chybu, fanoušci by mu to dali sežrat," uvažuje Kézr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Kubík v diskuzi s útočníkem a majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem.

Řeč však přišla i na dostihy o vítěze kanadského bodování a nejlepšího střelce. Vůbec poprvé v dějinách samostatné extraligy se může stát, že v obou případech vyhraje cizinec. A prostor dostala i první liga, jíž dominuje Třebíč.

Reklama