Hlavní obsah

Hadamczik, Šlégr, či někdo jiný? Kdo se stane prezidentem hokejového svazu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bronz z mistrovství světa je hráči i příznivci už dostatečně oslaven, bafuňáři si oddechli, že skončilo tuze dlouhé čekání na medaili. Teď však tuzemský hokej čeká ještě jeden veledůležitý zápas, při němž nebude potřeba hokejová zbroj, protože se odehraje v oblecích a bez helem. V sobotu po 14 letech usedne na svazový trůn nový prezident, protože Tomáš Král koncem května rezignoval. Kdo převezme jeho roli? A kteří z pěti kandidátů mají největší šance? I o tom mluví v podcastu Za mantinelem hokejoví redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka na 29. epizodu podcastu Za mantinelem. Kdo bude novým prezidentem hokejového svazu?Video: Sport.cz

 
Článek

O místo v čele svazu usilují Otakar Černý, Alois Hadamczik, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban a Jiří Šlégr. Volit je bude 60 delegátů a v podcastu redaktoři rozebírají jednotlivé výhody a nevýhody kandidátů, čím by mohli volící v sále přesvědčit i jak by se volební den mohl v sobotu vyvíjet.

Kézr i Sára předpokládají, že žádný z pětice nedostane v 1. kole nadpoloviční většinu a že do druhého kola postoupí Hadamczik a Šlégr. V něm pak bude záležet, ke komu se přikloní delegáti, jejichž favorit se nedostal dál.

Sázková kancelář Fortuna to vidí obdobně, podle jejich bookmakerů je teď největším favoritem volby Alois Hadamczik (kurz 1,8) a Jiří Šlégr (1,95). Na Hadamczika přitom před časem byl kurz 10, na začátku tohoto týdne 3,3, nicméně po pondělní televizní superdebatě, ve které byl hodně aktivní, začali právě na něj lidé sázet.

Redaktoři však upozorňují, že není na místě přeceňovat debatu, protože rozhodně není tak klíčová jak u klasických parlamentních či prezidentských voleb. 60 delegátů konference totiž mohou kandidáti oslovit napřímo, leccos jim slíbit.

Outsiderem je podle redaktorů Otakar Černý, podle Fortuny pak Dominik Hašek (kurz 40). On se v rozhovoru pro Sport.cz statistice usmívá: "Ideální čas na mě vsadit."

Po natočení podcastu Petr Dědek, majitel hokejových Pardubic, oznámil, že na sobotní konferenci nebude usilovat o místo ve výkonném výboru, kam původně kandidoval.

KORUNA PO KRÁLOVI

Seriál rozhovorů Sport.cz s kandidáty na post prezidenta Českého svazu ledního hokeje.

Volba nového prezidenta proběhne na svazové konferenci v sobotu 18. června.

Kdo by podle vás měl vést Český svaz ledního hokeje?
Otakar Černý
2,5 %
Alois Hadamczik
81,3 %
Dominik Hašek
5,1 %
Bedřich Ščerban
3,3 %
Jiří Šlégr
7,8 %
Celkem hlasovalo 396 čtenářů.

Reklama