Hlavní obsah

Je Slavia nejžhavější favorit ligy? Má Sparta lepší kádr než Plzeň? A z čeho se Hoftychovi dělá špatně?

Nejlepší střelec je fuč, nejproduktivnější záložník zrovna tak! I přesto je fotbalová Slavia Praha v očích fotbalového trenéra Pavla Hoftycha největším favoritem na zisk mistrovského titulu. V podcastu Bodlo serveru Sport.cz vysvětluje, proč vnímá Plzeň pro klub z Edenu jako větší hrozbu než Spartu. A zamýšlí se také nad nejatraktivnějšími přestupy, které se v rámci ligy během zimní pauzy odehrály.

Hostem podcastu Bodlo byl trenér Pavel Hoftych.Video: Sport.cz

 
Článek

„Slavia má nejlépe našlápnuto. V jejím kádru je pětadvacet hráčů takové kvality, že každý trénink je lepší než přátelský zápas v případě klubů druhého sledu. A navíc se jim vrací hráči po zranění," přemítá Pavel Hoftych, čtyřiapadesátiletý trenér.

Rozebírá i transfery nejžhavějších adeptů na titul. „Kuchta mě překvapil. Nečekal jsem, že bude tak rychle jedničkou útoku Slavie," říká Hoftych a zamýšlí se i nad odchodem Stancia. „Já bych do Číny nešel ani za miliardu. Všechno má přece své hranice. Jeho přestup z hráčského pohledu nemá logiku," přemítá známý trenér.

Rozebírá i situaci pronásledovatelů. „Pro mě je od začátku pro Slavii větším soupeřem Plzeň. Viktorka nehraje extra krásné zápasy, ale je mimořádně účelná a sbírá body. Z těch tří adeptů titulu má Sparta nejužší kádr z hlediska kvality. A když se podívám na transfery, pořád platí, že největším kaufem Letenských je už několikáté období Pavel Vrba," směje se Hoftych a vysvětluje, proč angažování bývalého trenéra Plzně či reprezentace považuje za geniální tah.

Reklama

Související témata: