Hlavní obsah

Věřím, že Krmenčík se na jaře ve Slavii chytí, říká Uhrin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia ukončila dlouhé devatenáctidenní soustředění v Portugalsku a k další přípravě na jarní část sezony se vrátila domů. „Je to hodně, ale dá se to přežít. Já byl jednou s Kluží na soustředění v Turecku i třicet dní a přežili jsme to,“ vypráví trenér Dušan Uhrin mladší v novém díle fotbalového podcastu Bodlo na serveru Sport.cz. Rozebírá v něm mimo jiné také to, jak může Michael Krmenčík v útoku červenobílých nahradit Jana Kuchtu, nebo přínos záložníka Nicolae Stancia.

Dušan Uhrin hostem podcastu BodloVideo: Sport.cz

 
Článek

Mistra a aktuálního ligového lídra z Edenu opustil v zimě elitní střelec Jan Kuchta, jehož červenobílí prodali do Lokomotivu Moskva za zhruba 130 milionů korun. Jak si bez něj poradí na jaře? „Bude záležet na Krmenčíkovi. Teď určitě dostane větší prostor. V Plzni byl absolutní jedničkou a byl ještě lepší než Kuchta. Kdyby na to ve Slavii navázal, tak ta nebude mít v útoku problémy. Sice nemá tolik hrotových útočníků, ale když bude Krmenčík ve formě, bude jí to stačit," přemítá Uhrin.

Bývalý trenér Slavie, Plzně nebo Mladé Boleslavi věří, že se Krmenčík prosadí. „V Plzni se na něj chodilo, tam byl dominantní. Forma mu odešla po odchodu do zahraničí, tady se zatím hledá. Ale bude mít za sebou druhou přípravu ve Slavii. Věřím, že ukáže, co je v něm," říká Uhrin.

Během trenérské kariéry už několikrát působil v Rumunsku, díky angažmá v Temešváru, Kluži, Dinamu Bukurešť a Gaz Metanu zná velmi dobře tamní reálie. Ví proto například, jak se nahlíží na záložníka Nicolae Stancia v jeho domovské zemi. „Je tam velice populární, lidi ho mají moc rádi. Ale až od doby, co je ve Slavii, předtím to tolik nebylo, protože za národní mužstvo až tak dobře nehrál. Teď patří k nejlepším, ostatně byl vyhlášen Fotbalistou roku, to mluví za všechno," upozorňuje Uhrin.

Vyzdvihuje i přínos osmadvacetiletého středopolaře. „Z mého je to velice důležitý hráč v rozhodujících situacích. Nedává sice moc gólů, ale finální nebo předfinální přihrávky má fantastické," oceňuje Uhrin.

Sešívaní přivedli coby nejčerstvější akvizici hbitého křídelníka Yiru Sora z Baníku Ostrava. V době natáčení podcastu nebyl přestup mladého Nigerijce ještě dotažen, Uhrin k němu však říká: „Neodehrál za Baník všechno, střídal, ale je mu jednadvacet let. Perspektivu má. Jestliže Slavia plánuje dopředu, tihle hráči, kteří jsou takhle staří, budou mít za chvilku nejlepší fotbalové roky a Slavia bude mít kam sáhnout."

Reklama

Související témata: