Hlavní obsah

O masakru ve spodku tabulky, chlebu a hrách i o vulgární kritice sudích, jež nemá úroveň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen jedenáct kol zbývá odehrát do konce základní části hokejové extraligy a zejména boj o vyhnutí se poslední příčce a s ní spojenou baráží slibuje velké drama. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém díle podcastu Za mantinelem rozebírají situaci jednotlivých týmů pohybujících se na spodku tabulky, řeč však přišla i na velmi solidní diváckou návštěvnost soutěže, výkony rozhodčích a jejich kritiku ze strany klubových funkcionářů, stejně jako na blížící se nominaci národního týmu pro únorové Švédské hry.

Upoutávka na podcast Za mantinelem

 
Článek

Mladá Boleslav dokázala vyhrát tři z posledních čtyř duelů, čímž si bodově velmi pomohla, takže se zdá, že o Černého Petra pro baráž budou mezi sebou bojovat Kladno, České Budějovice, Litvínov, Karlovy Vary a brněnská Kometa.

V nejhorší výchozí pozici se nacházejí poslední Rytíři, kteří na třináctý Motor mají čtyřbodové manko. „Jestli se Kladno chce vyhnout baráži, ve zbývajících jedenácti zápasech už musí víceméně pravidelně bodovat, aby se dostalo na hranici zhruba pětašedesáti bodů," říká Kézr a připomíná, že klidně může rozhodovat až poslední kolo, v němž Jágrova parta hostí Energii.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Dynama Pardubice během východočeského derby s Hradcem Králové.

Navzdory ekonomické krizi a vysokým cenám energií se extraliga pyšní vysokou diváckou návštěvností (přes 5200 na zápas). Táhnou jí především výborně hrající Sparta s Pardubicemi, které těží i z vyšších kapacit svých stadionů. Škvor připomíná, že na venkovních kluzištích je však nejnavštěvovanějším klubem díky Jaromíru Jágrovi Kladno následované možná trochu překvapivě trápící se Kometou.

„Lidi obracejí každou korunu, ale už ve starověkém Římě platilo, že když není chléb, tak jsou alespoň hry. A myslím, že hokej v tuhle chvíli funguje jako jedna z nejlepších možných alternativních zábav," míní Kézr.

Pod palbu kritiky se však v posledních týdnech dostávají rozhodčí. Na jejich výkony si stěžovaly Pardubice a nově i po zápase s Plzní Olomouc.

„Ona je kritika a kritika. Zatímco ta od Pardubic měla nějakou úroveň, vyjádření Erika Fürsta, který začal o sudím Mrkvovi vyprávět, že je tlustej, má umaštěnou pusu od párku a ještě ho vulgárně urážel... To už si říkám, kde to jsme?" podivuje se Škvor reakci olomouckého generálního manažera.

V nejnovějším díle podcastu Za mantinelem však došlo i na řadu dalších témat.

Reklama